1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μιλφέιγ αφράτο και εύκολο (Video) | Συνταγές

[*][*]

Μιλφέιγ… το γλυκό με τα 1000 φύλλα όπως μεταφράζεται το Μιλφέιγ στα γαλλικά απ” όπου προέρχεται. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη και απλή συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο μιλφέιγ όχι με τη κλασική σφολιάτα αλλά με σφολιατίνια και με μια υπέροχη αφράτη κρέμα. Μια συνταγή του Δημ. Μιχαηλίδη που με το αντίστοιχο βίντεο θα φτιάξετε πανεύκολα ακόμα και εσείς οι αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική αυτό το υπέροχο μιλφέικ και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του όλους όσους τη δοκιμάσουν. Δείτε πιο κάτω πως μπορείτε να κάνετε το μιλφέιγ σας νηστίσιμο για να το απολαύσετε και τις ημέρες της νηστείας. [*]

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα σε βίντεο

Υλικά συνταγής

  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 650 γρ. νερό [*]
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.σ. βιτάμ
  • 400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 3 πακέτα σφολιατίνια
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες “φουσκάλες” βρασίματος. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και ανακατεύετε καλά.
  2. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αμέσως ρίχνετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο. Σκεπάζετε τη κρέμα με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να ακουμπά πάνω στη κρέμα για να μη κάνει κρούστα, και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  3. Όταν κρυώσει η κρέμα, ρίχνετε τη φυτική κρέμα γάλακτος σε μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε με μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Με μια μαρίζ ρίχνετε τη κρύα κρέμα, κουταλιά, κουταλιά μέσα στη σαντιγί ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Παίρνετε ένα πυρέξ ή τσέκρι με διάσταση 20×25 εκ. και στρώνετε στη βάση του σφολιατίνια, το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά. Από πάνω ρίχνετε το μισό μείγμα κρέμας και το απλώνετε ισομερώς με μια μαρίζ.
  5. Πάνω από τη κρέμα χοντρο-σπάτε με τα χέρια σας τα μισά από τα υπόλοιπα σφολιατίνια τα οποία φροντίζετε να καλύψουν ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της κρέμας. Τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη μισή ποσότητα μείγματος κρέμας και τελειώνετε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια τα οποία και αυτά τα χοντρο-σπάτε με τα χέρια σας και καλύπτετε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
  6. Βάζετε το μιλφέιγ σας στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά το πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε. Φροντίστε τη ζάχαρη άχνη να τη βάζετε πάντα πριν σερβίρετε το γλυκό σας. Αυτό το μιλφέιγ διατηρείτε αρκετό καιρό στο ψυγείο διότι η κρέμα του δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε γάλα.

[*] Η συνταγή για τη παρασκευή της κρέμας χωρίς αυγά και περιέχει νερό και όχι γάλα διότι αν βάλετε σφολιατίνια με φυτικά λιπαρά καθώς επίσης και βούτυρο νηστίσιμο (με ελαιόλαδο που υπάρχουν σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ) τότε θα έχετε ένα νηστίσιμο μιλφέιγ για να το απολαύσετε και της μέρες της νηστείας.

Tip: Τη τελευταία στρώση σφολιατίνια μπορείτε να τη ρίξετε πριν σερβίρετε το γλυκό σας για να μην πάρουν υγρασία και μαλακώσουν.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

https://www.youtube.com/watch?v=xQVbAR8Sm4U

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μιλφέιγ αφράτο και εύκολο (Video)

 

[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα