1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου: Περιορίστε τον ηλεκτροφωτισμό


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου με αφορμή τον επικείμενο χειμώνα, ζητά από τους εφημέριους να συνετιστούν και να προβούν όσο το δυνατόν γίνεται σε εξοικονόμηση ενέργειας προτείνοντας τους μάλιστα και συγκεκριμένους τρόπους.

«Περιορίστε όσο είναι δυνατόν τον ηλεκτροφωτισμό και αρκεστείτε στον απολύτως απαραίτητο. Ας επανέλθουμε στην παλαιά τακτική τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών με το κατανυκτικό φως των κανδηλιών και χωρίς να ανάβουν οι ηλεκτρικοί πολυέλαιοι”, τονίζει μεταξύ άλλων στην Επιστολή προς του Εφημερίους της Μητροπολιτικής του Κοινότητος ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι.

Ο Μητροπολίτης Μακάριος μιλώντας στο Επιλογές και στην εκπομπή “ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ” με την Ελένη Μωραΐτη προτείνει μέτρα προς τους ιερείς των ναών ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα κόστη εξοικονομώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ενέργεια καλώντας τους να περιορίσουν όσο το δυνατόν τον ηλεκτροφωτισμό και να αρκεστούν στον απολύτως απαραίτητο και να τοποθετηθούν λαμπτήρες οικονομίας

Σε όσες ενορίες υπάρχουν μικρά παρεκκλήσια, να λειτουργούν σ’ αυτά τις καθημερινές ημέρες που οι εκκλησιαζόμενοι είναι λιγότεροι. Ενώ αν δεν έχουν μικρό παρεκκλήσι να διαμορφώσουν προσωρινά σε παρεκκλήσι έναν χώρο μικρό όπως τον νάρθηκα του Ναού ή μία μικρή αίθουσα καθώς επίσης να μην χρησιμοποιούν θερμαντικά ηλεκτρικού ρεύματος και να επανεξετάσουν άλλους τρόπους θερμάνσεως όπως η χρήση ξυλόσομπας.

Δείτε το βίντεο:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα