1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Με αυτό το tip θα θυμάσαι κάθε τι καινούργιο που μαθαίνεις!


Πώς να θυμάσαι κάτι καινούργιο που μαθαίνεις; Πώς να μπορείς να γίνεις καλύτερος σε ένα νέο σπορ; Ή πώς μπορείς να «απορροφήσεις» τη γνώση και να μην ξεχάσεις τη νέα πληροφορία μετά από μόλις 5 λεπτά; Οι έρευνες για τη μνήμη έχουν το tip!
Έχουμε διαβάσει πολλές έρευνες για τη μνήμη, για τη βελτίωσή της αλλά και πώς μπορεί να επηρεάζεται πολλές φορές. Το να μάθεις μια νέα δραστηριότητα, ακόμη κι αν αυτό είναι τένις, χρειάζεται συγκέντρωση και πολλές προσπάθειες. Έτσι δεν είναι;

Και ναι… και όχι! Μια έρευνα έδειξε τον τρόπο να κάνεις τη διαδικασία πιο εύκολη για τον εγκέφαλό σου και χρειάζεσαι μόλις 15 λεπτά!

Οι ερευνητές από το McGill Univeristy στον Καναδά, ανέφεραν πως 15 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης που εκτελείται αμέσως μετά την εξάσκηση μιας νέας κινητικής ικανότητας βελτιώνει τη μακροπρόθεσμη διατήρηση αυτής της ικανότητας!

Με μόλις 15 λεπτά φυσική άσκησης αυξάνεις την συνδεσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του εγκεφάλου. Και σύμφωνα με τη μελέτη αυτό δεν είναι μόνο για τους αθλητές αλλά και για όσους είχαν πάθει κάποιο εγκεφαλικό ή αντιμετωπίζουν κινητά προβλήματα.

Για τη μελέτη, οι συγγραφείς ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να εκτελέσουν δύο παρόμοια, απλά καθήκοντα. Το πρώτο ήταν, ένα τεστ τσιμπήματος το οποίο δίνει στους συμμετέχοντες ένα δυναμόμετρο που καταγράφει τη δύναμη πιασίματος, το οποίο ο χρήστης πιέζει με διαφορετικούς βαθμούς δύναμης για να μετακινήσει τον κέρσορα πάνω ή κάτω σε μια οθόνη.

Αυτό το τεστ περιλάμβανε κινητήρια μάθηση για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έπρεπε να προσαρμόσουν τη δύναμη για να μετακινήσουν τον κέρσορα. Μετά από αυτή τη δοκιμασία, οι συμμετέχοντες έκαναν γυμναστική ή ξεκουράστηκαν για 15 λεπτά.

Το δεύτερο test ήταν μια σύντομη έκδοση του πρώτου με μια χειρολαβή. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν την άσκηση σε διάστημα 30, 60 και 90 λεπτών μετά από άσκηση ή ξεκούραση. Στη συνέχεια, οι ερευνητές αξιολόγησαν το επίπεδο της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας.

Αυτό που έδειξαν οι ερευνητές είναι ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να απελευθερώνει μέρος του εγκεφάλου και μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα! Έτσι, αν σκοπεύεις να μάθεις κάτι καινούργιο, να ξεκινήσεις μια νέα δεξιότητα, πήγαινε για τζόκινγκ για 15 λεπτά και θα δεις ότι θα κάνεις μεγάλη πρόοδο!

Γενικά καθαρίζει ο εγκέφαλός σου, σκέφτεσαι πιο καθαρά και μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα!

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα