1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μεταμορφώστε τους τοίχους σας με έναν ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο!


Οι περισσότεροι από εμάς όταν διακοσμούμε το σπίτι μας, δεν δίνουμε ιδιαίτερη βάση στους τοίχους και επιέγουμε συνήθως να τους βάψουμε ένα απλό χρώμα ή σε μια έντονη απόχρωση. Υπάρχουν ωστόσο, πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στους τοίχους σας και να τους δώσετε άλλη πνοή. Δείτε μερικές εκπληκτικές ιδέες.

Δώστε πολυτελή διάσταση στον χώρο σας

Βάψτε τον τοίχο σας σε μια μεταλλιζέ απόχρωση ή λευκό και προσθέστε από πάνω τετράγωνα κομμάτια σκληρού υφάσματος αφήνοντας λίγα κενά. Με το φως του ήλιου θα δημιουργηθεί μια ψευδαίσθηση σαν να λάμπει ο τοίχος σας από μόνος του. Αυτός ο τοίχος ταιριάζει σε σαλόνια αλλά και σε υπνοδωμάτια και φαίνεται ωραίος όταν μπαίνει σε έναν από τους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου.

 

Υπνοδωμάτιο με στιλ

Στο υπνοδωμάτιο της παρακάτω εικόνας, έχουν δημιουργηθεί δύο διαφορετικές ιδέες σε δύο τοίχους. Στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι έχει προστεθεί ένα πρόσθετο κομμάτι τοίχου που ταιριάζει και με το κεφαλάρι του κρεβατιού. Στον πλαινό τοίχο έχει μπει ξύλινη επιφάνεια δίνοντας στον χώρο ζεστασιά. Μην φοβάστε να συνδυάσετε διαφορετικές υφές στους τοίχους σας. Επιλέξτε τεχνοτροπίες που σας αρέσουν και ‘δέστε’ τις μεταξύ τους εκμεταλλευόμενοι την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου.

 

Μεταλλιζέ διάσταση

Σε έναν τοίχο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σωρό τεχνοτροπίες, μπορείτε όμως να προσθέσετε μια επιφάνεια που να είναι έτοιμη φτιαγμένη με έναν ιδιαίτερο τρόπο και απλά να την τοποθετήσετε στον τοίχο σας. Η τεχνοτροπία αυτού του τοίχου είναι πολύ ιδιαίτερη και αποτελείται από γεωμετρικά σχήματα. Πάνω στον τοίχο έχει τοποθετηθεί ένα έργο τέχνης παρόμοιας λογικής που ταιριάζει πολύ στον χώρο και του προσθέτει ακόμα περισσότερο στιλ.

 

Λευκή τεχνοτροπία

Ο συγκεκριμένος τοίχος της εικόνας έχει άσπρες λωρίδες που σε συνδυασμό με το φως του ήλιου δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Το λευκό άλλωστε είναι ένα χρώμα που συνήθως προτιμάται για σαλόνια. Αν και εσείς είστε φαν του λευκού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στους περισσότερους τοίχους και σε έναν από τους αυτούς να κάνετε κάποια λευκή τεχνοτροπία ή να προσθέσετε έξτρα τροποποιημένο κομμάτι τοίχου.

 

Τοίχος πάνω σε παράθυρο

Αν το δωμάτιό σας έχει πολλά παράθυρα και θέλετε να καλύψετε κάποια από αυτά, μπορείτε στη μια μεριά του τοίχου να προσθέσετε επιφάνειες με μικρά κενά ώστε να επιτρέπετε σε λίγο φως να μπαίνει μέσα στον χώρο δημιουργώντας ένα ωραίο εφέ λάμψης.

 

Προσθήκη ξύλινου τοίχου

Σε αυτόν τον τοίχο έχει προστεθεί ξύλινη επιφάνεια που αποτελείται από ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα ξύλα. Το εφέ που δημιουργείται είναι υπέροχο και ταιριάζει πολύ και με τα γυαλιστερά έπιπλα του δωματίου, ενώ δίνει την αίσθηση πως όλος ο τοίχος κουνιέται ελαφρώς.

 

Σκεφτείτε χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας και συνδυάστε υλικά που σας αρέσουν και θεωρείτε πως ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Οι τοίχοι σε διάφορες υφές θα δώσουν εύκολα χαρακτήρα στο σπίτι σας.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα