1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί φέτα στο φούρνο | Συνταγές


Μελιτζάνες πεντανόστιμες με ντομάτα και τυρί φέτα ψημένες στο φούρνο σε σάλτσα ντομάτας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πιάτο με το αγαπημένο όλων καλοκαιρινό λαχανικό, την μελιτζάνα, που σίγουρα θα απολαύσει όποιον το δοκιμάσει!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές/μέτριες φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αυξομειώστε την ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (όσο απαιτηθεί)
  • 3-4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες στρογγυλές
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1,5 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 200-250 γρ. φέτα, χοντροθρυμματισμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν οι μελιτζάνες σας είναι αργίτικες τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες. Αν είναι φλάσκες τις κόβετε πρώτα σε στρογγυλές φέτες και μετά κόβετε κάθε φέτα στη μέση. Μεταφέρετε τις φέτες σε μπολ με αλατισμένο, με χοντρό αλάτι νερό, όπου τις αφήνετε για 30 λ να “ξεπικρίσουν” και μετά τις στραγγίζετε, τις ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Εν τω μεταξύ, κόβετε τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες, τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν, χοντροθρυμματίζετε τη φέτα, κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και μαϊντανό και τα αφήνετε όλα στην άκρη.
  3. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες και τις έχετε ήδη ταμπονάρει σε χαρτί, τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτοντας όταν χρειάζεται τμηματικά λίγο επιπλέον ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι.
  4. Εναλλακτικά, με την βοήθεια ενός πινέλου τις λαδώνετε και από τις 2 πλευρές τις τοποθετείτε στη σχάρα του φούρνου σας και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  5. Στη συνέχεια αραδιάζετε τις μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο ταψί, τις πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα και τις φέτες κρεμμυδιού και αλατοπιπερώνετε.
  6. Αναμιγνύετε σε μπολ το χυμό ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο και με τη ζάχαρη και περιχύνετε με το μείγμα τα λαχανικά στο ταψί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 13-15 λ και μετά τα ξεφουρνίζετε τοποθετείτε από πάνω τις φέτες ντομάτας και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λ. 
  7. Μετά βγάζετε πάλι το ταψί από τον φούρνο απλώνετε από πάνω, σε όλη την επιφάνεια του φαγητού, την θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Το σερβίρετε πασπαλισμένο, προαιρετικά με λίγο φρέσκο άνηθο ή μάραθο και καλή σας απόλαυση!

Συνταγή προσαρμοσμένη από Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί φέτα στο φούρνο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα