1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μελιτζάνες γεμιστές του τεμπέλη (Video) | Συνταγές



Μελιτζάνα, ένα υπέροχο ίσως το πιο νόστιμο λαχανικό, που παραδοσιακά μαγειρεύετε σε όλα τα ελληνικά σπίτια, με πολλές συνταγές σε πολλές παραλλαγές. Ψητές σαλάτα στο φούρνο, πουρές, με κοτόπουλο ή κρέας, γεμιστές με κάθε λογής γέμιση όπως με κιμά, ρύζι, νηστίσιμες και μη. Όπως όμως και να μαγειρευτεί πάντα θα έχει μια ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι μας και στην καρδιά μας. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές που γίνεται στο “π” και “φ” χρησιμοποιώντας μόνο ένα ταψί. Απολαύστε εύκολα και γρήγορα αυτές τις γεμιστές μελιτζάνες βλέποντας το βίντεο που σας δίνουμε πιο κάτω.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγή βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες μακρόστενες μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι (θα βάλετε ποσότητα επιλογής σας)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 8-10 κλωνάρια μαϊντανό, ολόκληρα
  • 2 φέτες ψωμί 2-3 ημερών, πάχους περίπου 1,5 εκ. χωρίς τη κόρα
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα για τη γέμιση + επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις ακουμπάτε στο πάγκο σας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις καθαρίζετε από τις φλούδες τους μόνο στο επάνω μέρος, κόβοντας μόνο τη φλούδα και όχι τη σάρκα τους (δείτε στο βίντεο).
  2. Μετά με ένα πινέλο αλείφετε το καθαρισμένο μέρος με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο στον αέρα, για περίπου 15-20 λ ή μέχρι να να ψηθούν και μαλακώσουν μέχρι μέσα ανάλογα με το μέγεθός τους. 
  3. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Κόβετε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε χοντρές φέτες και την πιπεριά τσίλι στην ποσότητα που θέλετε.
  4. Πλένετε τα κλωναράκια μαϊντανού ολόκληρα. Αφαιρείτε τη κόρα από το ψωμί και το κόβετε σε κύβους 1 εκ. περίπου. Βάζετε σε μούλτι τα 3/4 από τις πιπεριές και χτυπάτε μέχρι να έχετε μικρά κομματάκια. Να μην πολτοποιηθούν. Τις αδειάζετε σε μπολ.
  5. Ξαναγεμίζετε το μούλτι με τις υπόλοιπες πιπεριές τη ντομάτα σε κομμάτια, το σκόρδο, τη πιπεριά τσίλι και τα κλωνάρια του μαϊντανού ολόκληρα και τα χτυπάτε και αυτά. Τα αδειάζετε στο μπολ με τις υπόλοιπες πιπεριές προσθέτετε το ψωμί σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. παρμεζάνα και τα ανακατεύετε καλά με κουτάλι.
  6. Κόβετε στο κέντρο τους τις ψημένες μελιτζάνες και τις ανοίγετε δημιουργώντας “βαρκούλα”. Προσθέτετε τη γέμιση στις μελιτζάνες ισομερώς, πατώντας τη προς τα κάτω με ένα κουτάλι.
  7. Περιχύνετε στη γέμιση ελαιόλαδο και από πάνω πασπαλίζετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα. (Δείτε αναλυτικά όλη την διαδικασία γέμισης στο βίντεο). Ξαναβάζετε τις μελιτζάνες στο ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς και τις ψήνετε για 20 λ. Καλή σας όρεξη!

Tip: Στο μείγμα γέμισης μπορείτε να αντικαταστήσετε την τριμμένη παρμεζάνα με τριμμένη σκληρή φέτα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζάνες γεμιστές του τεμπέλη (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα