1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μαύροι κύκλοι: 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να τους βλέπεις κάτω από τα μάτια σου


H κούραση δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζεις!

Όταν βλέπεις αυτούς τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου, το πιο πιθανό είναι πως κατηγορείς την έλλειψη ύπνου σου για την εμφάνιση τους.

Παρ’όλο που το να κοιμάσαι αρκετές ώρες και να ξεκουράζεσαι είναι εξαιρετικά σημαντικό, η κούραση δεν είναι ο μόνος λόγος που το δέρμα σου φαίνεται κόκκινο, πορφυρό και ακόμη και λίγο μπλε. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις εμφανίσει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

1. Εποχιακές αλλεργίες

«Οι αλλεργίες ενεργοποιούν συχνά τις ισταμίνες στο σώμα που με τη σειρά τους προκαλούν τη διάλυση των αιμοφόρων αγγείων», εξηγεί ο δερματολόγος Dr. David Bank. «Δεδομένου ότι το δέρμα στα βλεφάρα και κάτω από τα μάτια είναι από τα πιο λεπτά σημεία, μπορεί να προκαλέσει τα πρησμένα αιμοφόρα αγγεία να φαίνονται πιο σκούρα από το υπόλοιπο πρόσωπο».

2. Έκζεμα

Ενώ το ίδιο το έκζεμα μπορεί να μην προκαλέσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, το συχνό τρίψιμο και ο κνησμός μπορεί να είναι. “Η υπερβολική τριβή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη διόγκωση, φλεγμονή και σπασμένα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή των ματιών, γεγονός που μπορεί να δώσει στο δέρμα μια σκοτεινή, με μώλωπες εμφάνιση”, λέει ο Bank.

3. Γονίδια
Κι όμως – οι γονείς σου μπορεί να φταίνε για τους μαύρους κύκλους σου. “Υπάρχουν κληρονομικές καταστάσεις σε οικογένειες που μπορούν να οδηγήσουν σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια”, εξηγεί ο δερματολόγος Bruce Katz. “Αυτό είναι πολύ κοινό σε άτομα με μεσογειακό υπόβαθρο.”

4. Μακιγιάζ
Θα φανταζόσουν το αντίθετο – πως το μακιγιάζ πρέπει να καλύψει τους μαύρους κύκλους. Αλλά αν χρησιμοποιείς ένα προϊόν, είτε πρόκειται για μάσκαρα, για σκιά ματιών, είτε για foundation που προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα σου, θα μπορούσε να επιδεινώσει τους μαύρους κύκλους. “Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο μακιγιάζ και εμφανίζουν κύκλους από ερεθισμό, τρίψιμο και ξύσιμο”, προειδοποιεί ο Katz.

5. Ήλιος
Μπορεί να νομίζετε ότι το να βγεις έξω θα ανανεώσει το δέρμα σου, αλλά όχι αν αφήσεις την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια σου εκτεθειμένη. “Το δέρμα των βλεφάρων είναι το λεπτότερο στο σώμα, και γι΄αυτό η ζημιά από τον ήλιο εμφανίζεται γρήγορα σε αυτήν την περιοχή με τη μορφή διαστολής και αυξημένης ροής αίματος”, λέει ο Bank. Άλλος ένας λόγος για να μη ξεχνάς το αντηλιακό σου!

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα