1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μακαρόν σοκολάτας (Video) | Συνταγές



Μια εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε τα δικά σας Γαλλικά μακαρόν (macaron). Τα περίφημα μακαρόν είναι υπέροχα Γαλλικά μπισκότα που χαρακτηρίζονται σαν μικρά «θαύματα» που ξεχειλίζουν από χρώματα και γεύσεις μιας και γίνονται σε πολλές εκδοχές με πολλά χρώματα και διαφορετικές γεύσεις. Μια συνταγή (από εδώ) για να δοκιμάσετε λαχταριστά μακαρόν στη σοκολατένια εκδοχή τους!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπισκότα μακαρόν:
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα (αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη)
  • 25 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2 ασπράδια μεγάλων αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για τη σοκολατένια γέμιση:
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. καφέ φίλτρου σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε χαρτί ψησίματος στα 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και ετοιμάζετε μια σακούλα /κορνέ ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο 12-13 χιλιοστά περίπου. Τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τα μπισκότα μακαρόν: Βάζετε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα πολτοποιείτε σε σκόνη. Προσθέτετε στο μούλτι τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Στη συνέχεια τα κοσκινίζετε όλα μαζί σε μπολ ώστε να πετάξετε τυχόν μεγάλα κομμάτια που έχουν μείνει. Αφήνετε το μπολ στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ τοποθετείτε τα ασπράδια αυγού με μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ περίπου ή μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Αφήνετε το μίξερ.
  4. Προσθέτετε, σε 2 δόσεις, το μείγμα ξηρών συστατικών (αμυγδαλόσκονη, κακάο, ζάχαρη άχνη) μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύετε πολύ απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές αργές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια λεία, αφράτη, σοκολατένια κρέμα.
  5. Βάζετε μείγμα στη σακούλα / κορνέ ζαχαροπλαστικής και ρίχνετε πάνω στο χαρτί ψησίματος στο ταψί το μείγμα σχηματίζοντας κύκλους 2,5 εκ. φροντίζοντας να απέχουν μεταξύ τους 3 εκ. Χτυπάτε το ταψί πάνω στο πάγκο εργασίας σας και με τα χέρια σας από κάτω,  για να ισοπεδωθούν και απλώσουν τα μακαρόνς (βλέπε βίντεο πιο κάτω).
  6. Αφήνετε το ταψί με τα μακαρόνς για 20-30 λ μέχρι να δημιουργήσουν “πέτσα” εξωτερικά και να μην είναι τελείως υγρά στην αφή. Μετά το τοποθετείτε στο προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε για 10-15 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Μετά τα αφαιρείτε από το ταψί.
  7. Για τη σοκολατένια γέμιση: Κόβετε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα κουβερτούρας και τη τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος με το καφέ (αν τον χρησιμοποιήσετε) και μόλις πάρει βράση την αφαιρείτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνετε να “σταθεί” για 1 λ και μετά ανακατεύετε μέχρι λιώσουν τελείως τα κομμάτια σοκολάτας και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. 
  8. Προσθέτετε και το βούτυρο, ανακατεύετε να λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, το μεταφέρετε τμηματικά σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνετε λίγο από το μείγμα στα μισά μπισκότα. Τα καλύπτετε με τα άλλα μισά μπισκότα, σαν σάντουϊτς, και τα πιέζετε ελαφρώς να κολλήσουν. (βλέπε βίντεο). Τα αφήνετε για 1 ημέρα να “σταθούν” σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόν σοκολάτας (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα