1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και πιπεριές | Συνταγές



Μια νοστιμότατη μακαρονάδα με κολοκυθάκια και πιπεριές για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας, στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο. Μια εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για όλους εσάς τους λάτρεις των ζυμαρικών που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 7-8 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριες ροδέλες (αυξομειώστε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος των κολοκυθιών σας)
  • 2 κοφτά κ.γ. ζάχαρη
  • 3 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας 
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί (ή 1 σφηνάκι ούζο)
  • 1 συσκευασία χυμός ντομάτας 
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • βασιλικό αποξηραμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό βάζετε να μακαρόνια σας να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με λάδι ή βούτυρο. 
  2. Εν τω μεταξύ, παράλληλα με τα μακαρόνια φτιάχνετε τη σάλτσα με τα κολοκυθάκια. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, πασπαλισμένα με το 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη, μέχρι να μαραθούν και “γυαλίσουν”.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τον σοτάρετε ανακατεύοντας και μετά σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Τέλος ρίχνετε τον χυμό ντομάτας με το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση ρίχνετε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το ξυλάκι κανέλας και μετά από δοκιμή αν απαιτείτε βάζετε και το 2ο κοφτό κ.γ. ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να βράσει μέχρι να “δέσει” και μείνει με το λαδάκι της. 
  5. Σερβίρετε ζεστή την μακαρονάδα σας μαζί με τα κολοκυθάκια και την σάλτσα τους και τα πασπαλίζετε με αποξηραμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και πιπεριές

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα