1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας: Εσύ ξέρεις πώς να ράβεις κουμπί;


Mπορεί να σου φαίνεται «βουνό» το να σταθείς μπροστά από μία κλωστή, μία βελόνα, ένα κουμπί και το αγαπημένο σου ρούχο από το οποίο μόλις ξηλώθηκε, αλλά η διαδικασία του να ξαναράψεις το κουμπί που έφυγε στην αρχική του θέση… είναι πιο απλή από όσο νομίζεις και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε αγχώνει. Δεν πρέπει ούτε να είσαι έμπειρη μοδίστρα, ούτε χρειάζεται να αφιερώσεις ώρες και ώρες κοιτώντας την κουμπότρυπα για να τα καταφέρεις. Διάβασε, απλά, παρακάτω τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις και πιάσε δουλειά… λογικά θα έχεις πολλά κουμπιά από πουκάμισα, μπλούζες και φορέματα που θα περιμένουν απλά να ξαναγυρίσουν στη θέση τους.

How To: Toποθετείς μία διπλή κλωστή στο χρώμα του ρούχου μέσα στη βελόνα. Αν η άκρη της δεν περνάει εύκολα μπορείς να την ψεκάσεις με λίγη λακ. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από την κάτω πλευρά του ρούχου, πίεσε τη βελόνα προς τα επάνω μέσα από μία από τις τρύπες του κουμπιού. Μόλις το κάνεις αυτό, πέρασε τη βελόνα αντίστροφα μέσα από την άλλη τρύπα και πίεσέ την προς τα κάτω αυτή τη φορά. Επανέλαβε τις δύο προηγούμενες κινήσεις από έξι έως οκτώ φορές. Τις τελευταίες δύο άσε μην τεντώσεις την κλωστή, άσ’ την πιο χαλαρή, ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή θηλιά, τότε πέρασε την βελόνα μέσα από τη θηλιά που δημιούργησες και μετά τράβηξέ την για να «ακινητοποιήσεις» το κουμπί σου και να το σταθεροποιήσεις πάνω στο ρούχο. Συγχαρητήρια! Μόλις έραψες το πρώτο σου κουμπί!

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα