1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μαγικό κέικ λεμονιού | Συνταγές


Ένα υπέροχο πεντανόστιμο “μαγικό” κέικ λεμονιού, εύκολο, γρήγορο με απίθανο γευστικό και οπτικό αποτέλεσμα. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα δημοφιλές “μαγικό” κέικ, τώρα με γεύση λεμονιού, στο οποίο ένα απλό μείγμα μετατρέπεται σε ένα κέικ 3 στρωμάτων με διαφορετικές υφές… καθαρή μαγεία… 

Εκ πρώτης όψεως μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό το κέικ είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο κέικ που πρέπει να φτιάξετε 3 διαφορετικές ζύμες για να δημιουργήσετε 3 ξεχωριστά στρώματα… Λάθος.. ονομάζεται μαγικό γιατί με ένα μόνο μείγμα θα φτιάξετε αυτό το υπέροχο κέικ.. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο, λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό 
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 165 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί 20×20 εκ. και στρώνετε με λαδόκολα τη βάση και τα τοιχώματά του. Χωρίζετε τους κρόκους αυγών από τα ασπράδια. Ρίχνετε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που να “στέκεται”. 
  2. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και πάρουν ένα ελαφρύ υποκίτρινο χρώμα. Προσθέτετε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπάτε για 1-2 λ ενσωματωθούν και μετά ρίχνετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα αρχίζετε να προσθέτετε αργά το γάλα λίγο τη φορά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα τη μαρέγκα σε 3 δόσεις. 
  4. Ρίχνετε πρώτα το 1/3 της μαρέγκας την ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές αργές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω και αφού ενσωματωθεί συνεχίζετε με τη ίδια διαδικασία να ενσωματώνεται σε άλλες 2 δόσεις την υπόλοιπη μαρέγκα. Σημείωση. Μην τα ανακατέψετε πολύ. Αφήστε στο μείγμα να υπάρχουν άσπρα κομμάτια μαρέγκας τα οποία να φαίνονται.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε το μείγμα για 60-70 λ. Επειδή σε αυτό το κέικ η ώρα του ψησίματος είναι πολλή σημαντική και επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός και έτσι δεν μπορούμε να σας δώσουμε τον ακριβή χρόνο ψησίματος, βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο αν ακουμπήσετε στιγμιαία την επιφάνειά του και αυτή είναι σταθερή στην αφή και δεν κουνιέται. Επίσης το χρώμα στην επιφάνειά ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προτείνουμε μετά από τα 50 λ ψησίματος να αρχίσετε να ελέγχετε το κέικ σας. 
  6. Το ξεφουρνίζετε, το αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως και μετά το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της λαδόκολας, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, το διακοσμείτε με υλικά επιλογής σας και το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση. 

Συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο μαγικό κέικ

  • Ασπράδια: Μην αναμιγνύετε πλήρως τη μαρέγκα στο μείγμα. 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά να ενσωματωθούν αφήνοντας “λευκά κομματάκια” μαρέγκας στην επιφάνεια. 
  • Χρόνος ψησίματος: Όπως προαναφέραμε επειδή οι φούρνοι είναι διαφορετικοί ως προς το χρόνο ψησίματος, θα πρέπει μετά τα 50 λ περίπου ψησίματος να αρχίσετε να ελέγχετε το γλυκό σας. Θα είναι έτοιμο όταν η επιφάνειά του έχει πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και είναι σταθερή στην αφή, χωρίς να κουνιέται σαν “ταραγμένο” νερό.
  • Μέγεθος ταψιού: Για να φουσκώσει όσο πρέπει και να κάνει τις 3 στρώσεις οι προτεινόμενες ποσότητες της συνταγής είναι για ένα ταψάκι 20×20 εκ. Αν θέλετε να το κάνετε σε ταψί 23×33 εκ. περίπου τότε θα πρέπει να διπλασιάσετε τις ποσότητες των υλικών της συνταγής. 
  • Για το ξεφορμάρισμα: Φροντίστε να στρώσετε λαδόκολα στο ταψί και στα τοιχώματά του να αφήσετε επιπλέον ποσότητα λαδόκολας που να προεξέχει για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  • Για το σερβίρισμα: Βεβαιωθείτε ότι το μαγικό κέικ λεμονιού έχει κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε και το πασπαλίσετε με τη ζάχαρη άχνη. Επίσης, αν και αυτό το κέικ είναι εκπληκτικό από μόνο του γιατί η φωτεινότητα του λεμονιού του δίνει ιδιαίτερο χρώμα μπορείτε πάνω από τη ζάχαρη άχνη να το διακοσμήσετε με ξύσμα λεμονιού, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη και μερικά φύλλα μέντας. 
  • Για να το διατηρήσετε: Μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ που σας περίσσεψε έως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο και έως και 3 μήνες στη κατάψυξη. 

Πηγή 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαγικό κέικ λεμονιού

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα