1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μήπως χρειάζεσαι περισσότερες φυτικές ίνες;


Μια ισορροπημένη διατροφή θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Οι φυτικές ίνες είναι ουσιαστικό μέρος της διατροφής ενός ατόμου. Μπορεί να έχετε ακούσει πολλές φορές ότι πρέπει να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες. Οι ίνες βοηθούν σε πολλές απαραίτητες λειτουργίες του σώματος. Αν το σώμα σας δεν παίρνει αρκετές ίνες μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα. Πρέπει να συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε ίνες στη διατροφή σας για την ευημερία του οργανισμού. Αν δεν ξέρετε αν οι φυτικές ίνες που λαμβάνετε είναι επαρκείς για τον οργανισμό σας ή όχι εδώ είναι μερικά σημάδια τα οποία πρέπει να προσέξετε. Αυτά είναι που μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη ινών στη διατροφή σας.

Συνεχής δυσκοιλιότητα
Η δυσκοιλιότητα είναι το πρώτο σημάδι έλλειψης ινών στη διατροφή σας. Οι ίνες είναι υπεύθυνες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Βελτιώνουνι την πέψη και εξασφαλίζουν την σωστή κίνηση του εντέρου. Πρέπει να τρώτε αρκετές ίνες για να διατηρήσετε το έντερό σας υγιές. Μαζί με τις ίνες, πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά για να διευκολύνετε τη διαδικασία πέψης.

Πεινάτε όλη την ώρα
Οι φυτικές ίνες κρατούν το στομάχι σας γεμάτο. Όταν δεν καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες μπορεί να αισθάνεστε πεινασμένοι, ακόμα και μετά το γεύμα σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο τσιμπολόγημα, άρα και περαιτέρω κατανάλωση περιττών θερμίδων. Οι ίνες πρέπει να είναι ένα υποχρεωτικό μέρος της διατροφής σας για τη μείωση αυτών των επιπλέον «κρουσμάτων» πείνας.

Αύξηση βάρους
Όταν δεν καταναλώνετε αρκετές ίνες αισθάνεστε πεινασμένοι όλη την ώρα που θα σας κάνει να τρώτε περισσότερα. Η κατανάλωση περιττών θερμίδων θα οδηγήσει σε ακούσια αύξηση του σωματικού βάρους. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετές ίνες για να διατηρήσετε το βάρος σας ισορροπημένο. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε θερμίδες για να διατηρήσετε την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους.

Υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Όταν καταναλώνετε λιγότερες ίνες, είναι πιθανότερο να πάθετε διαβήτη. Η έλλειψη ινών αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τον διαβήτη. Εάν έχετε ήδη διαβήτη, τότε μπορεί να σας δυσκολέψει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας η κατανάλωση λιγότερων ινών. Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες ίνες για να διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Υψηλή χοληστερόλη
Λιγότερες φυτικές ίνες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αύξηση της χοληστερόλης. Οι φυτικές ίνες, σας βοηθούν να απαλάσσεστε από την επιπρόσθετη χοληστερόλη στο σώμα σας. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε άλλα θέματα υγείας. Η έλλειψη φυτικών ινών όχι μόνο θα αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης αλλά θα σας κάνει να νιώσετε πολύ κουρασμένοι, αδύναμοι και με ναυτία.

Μερικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι:

Προϊόντα ολικής αλέσεως: Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι η καλύτερη πηγή φυτικών ινών. Μπορείτε να προσθέσετε δημητριακά ολικής αλέσεως εύκολα στη διατροφή σας. Αλλάξτε τα λευκά ζυμαρικά με ολικής αλέσεως και το λευκό ρύζι με το καστανό ρύζι. Ένα φλιτζάνι αυτών των κόκκων περιέχει 3,5 γραμμάρια ινών.

Όσπρια: Δεν θα λάβετε μόνο φυτικές ίνες αλλά και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες.

Λαχανικά: Τα λαχανικά είναι εξαιρετικά υγιεινά. Πρέπει να τα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Ορισμένα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα καρότα και οι ντομάτες.

Φρουτοσαλάτα: Όταν ξεκινά η ημέρα σας με μούρα και τα αγαπημένα σας φρούτα μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας. Ένα φλιτζάνι μπλούμπερι έχει περίπου το ένα τρίτο των καθημερινών σας απαιτήσεων σε φυτικές ίνες. Εάν θέλετε κάτι γλυκό, αντικαταστήστε το επιδόρπιό σας με φρούτα. Ένα μεσαίο μέγεθος αχλαδιού έχει περίπου 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Άλλα φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα μήλα, οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, το μάνγκο και οι φράουλες.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα