1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Λόγοι για να φύγεις τώρα

Αναρωτιέσαι γιατί μία στέλνει όλη μέρα και την επόμενη εξαφανίζεται αφήνοντας σε στο «Διαβάστηκε». Η αλήθεια είναι πως όταν αρχίζεις να συναναστρέφεσαι με έναν τέτοιον άνθρωπο, δυσκολεύεσαι να δεις σαν τρίτος την κατάσταση καθώς σκέφτεσαι τις φορές που σε έχει προσεγγίσει στο chat με ενδιαφέρον και όρεξη να σε μάθει καλύτερα. Λες «δεν μπορεί, αφού μου έχει δείξει ότι γουστάρει» όταν εξαφανίζεται. Έχει νόημα όμως να κάνεις αυτές τις σκέψεις;

Στην πραγματικότητα δεν έχεις κανένα λόγο να μένεις. Αντιθέτως, έχεις πολλούς για να φύγεις.

Δεν έχεις ανάγκη το άγχος

Θέλεις να περιμένεις πάνω από το κινητό 24/7 και να αναρωτιέσαι «θα στείλει δε θα στείλει»: Δεν σου αξίζει να νιώθεις έτσι συνέχεια. Άσε που αν είναι ακόμη η αρχή, τότε δε θέλουμε να φανταστούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Έχεις ωριμάσει πια για όλο αυτό το δράμα

Έχεις διαπιστώσει ότι η ζωή είναι ήδη αγχωτική κι από μόνη της είναι ένα σκέτο δράμα. Έχεις σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθείς από το να αναρωτιέσαι αν κάποιος που είναι μία έτσι μία αλλιώς γιατί το κάνει κι αν σε θέλει.

Γιατί να προσπαθήσεις να αλλάξεις κάποιον;

Η ιστορία έχει δείξει ότι εμείς από μόνοι μας δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανέναν. Να εμπνεύσουμε κάποιον να αλλάξει, μπορεί. Να τον πιέσουμε, να του το επιβάλλουμε ή να προσπαθήσουμε, δε θα βγάλει πουθενά. Είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Μόνο χειρότερο θα γίνει

Όταν βλέπεις ότι από την αρχή ότι ένας άνθρωπος είναι μία έτσι, μία αλλιώς, τότε πρέπει να ψυλλιαστείς ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αλλάξει η συμπεριφορά του.

Τον/ην επιβραβεύεις

Όσο αποδέχεσαι και συμβιβάζεσαι με αυτή τη συμπεριφορά του/ης δίνεις το πάτημα να συνεχίσει να σου φέρεται έτσι. Κι όχι μόνο. Ο/ ίδιος/α αντιλαμβάνεται ότι η συμπεριφορά του δεν είναι τόσο κακή όσο νόμιζες -μιας και εσύ κάνεις σαν να μη συνέβη τίποτα-και του δίνεις άθελά σου το περιθώριο να γίνει ακόμα πιο «ανέμελος».

Σε τελική ανάλυση, αν δε σε ενοχλεί εσένα αυτό που κάνει, σκέψου τις επόμενες σχέσεις του. Μη δίνεις σε αυτούς τους ανθρώπους τον χώρο να συμπεριφέρονται με τρόπο που πληγώνει τους άλλους.

Δεν του/ης αρέσεις και τόσο

Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα. Πόσο πιθανό είναι να θέλει να είστε μαζί και μία να χάνεται, μία να εξαφανίζεται; Ακόμη κι αν σε θέλει πολύ, τότε αυτή η συμπεριφορά κρύβει κάτι άλλο: είτε έχει δεσμό, είτε είναι μπερδεμένος/η.

Κι αν είναι μπερδεμένος/η;

Δεν αποκλείεται καθόλου. Ίσως βγήκε μόλις από μία σχέση μακροχρόνια, ίσως έχει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα και δεν μπορεί να εστιάσει το μυαλό του/ης σε μία νέα γνωριμία. Ωστόσο, ενώ αυτό δικαιολογεί την κακή του συμπεριφορά, δεν μπορείς εσύ να το βοηθήσεις να βάλει σε μία τάξη αυτά που έχει στο μυαλό του. Μονάχα μόνος του μπορεί.

Γιατί να προσπαθήσεις;

Γιατί να μπεις στη διαδικασία να τραβάς από τα μυαλά μία σχέση που δεν κυλά αβίαστα. Έχει νόημα να μπαίνουμε σε τέτοιους διαδικασίες; Ο έρωτας, δε θα διαφωνήσουμε, έχει τα σκαμπανεβάσματά του, δεν πρέπει να υπάρχει όμως αμφιβολία για το αν ο άλλος σε θέλει όταν μιλάμε για σχέση.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα