1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Λουκανικόπιτες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε φύλλο σφολιάτας | Συνταγές


[*]

Μια πολύ εύκολη συνταγή για Λουκανικόπιτες με καραμελωμένα κρεμμύδιασε φύλλο σφολιάτας. Απολαύστε τες με το πρωϊνό σας, ή στο γεύμα και δείπνο σας με μια μεγάλη σαλάτα αλλά και  στα πάρτυ και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις σας. 

Υλικά συνταγής

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
  • 1,5 κ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 8 μεγάλα λουκάνικα [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λ περίπου ή μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε για 5 λ να κρυώσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια.
  3. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ΄ανοίγετε” στο πάγκο εργασίας σας, τα φύλλα σφολιάτας έτσι ώστε να γίνουν τετράγωνα. Κόβετε το κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα και με ένα πινέλο τα βουρτσίζετε κάθετα στη μια άκρη τους με το χτυπημένο αυγό. Απλώνετε 1 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια σε κάθε τετράγωνο σφολιάτας και από πάνω τοποθετείτε από 1 λουκάνικο. 
  4. Ρολάρετε τα κομμάτια σφολιάτας και τα κλείνετε, σφραγίζοντάς τα με το βουρτσισμένο αυγό. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα με τη “ραφή” προς τα κάτω το ένα δίπλα στο άλλο. Τα χαράσετε ελαφρώς στην επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, και τα αλείφετε με πινέλο στην επιφάνειά τους με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και προαιρετικά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  5. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά τα λουκάνικα και έχετε μια ροδοκόκκινη ζύμη. 

[*] Για μικρότερα λουκανικοπιτάκια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Εναλλακτικά κόβετε σε μικρότερες λωρίδες τη σφολιάτα, βάζετε μικρά λουκανικάκια και συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία ψήνοντάς τα 6-8 λ λιγότερο.

totally_lazy_mini_98499_16x9

Πηγή: taste.com.au/Super Food Ideas – March 2007 , Page 66
Recipe by Claire Brookman/Photography by Louise Lister

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λουκανικόπιτες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε φύλλο σφολιάτας

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα