1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Λιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια | Συνταγές


Λιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια. Ένα απλό, πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο με ζυμαρικό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο της νοικοκυράς, μιας και θέλει μόνο 10 λ για προετοιμασία και 30 λ για μαγείρεμα, αλλά και όσων το δοκιμάσουν για την υπέροχη γεύση του. Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε, στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. (1 πακέτο) Λιγκουίνι
  • 400-500 γρ. μανιτάρια (άσπρα ή καφέ ή άλλα επιλογής σας), κομμένα σε φέτες
  • 1 λεμονιού ο χυμός
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-2 κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού τσίλι  
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του)
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το λιγκουίνι σας να βράσει σε μπόλικο, αλατισμένο με χοντρό αλάτι, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλ ντέντε”. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το λιγκουίνι φτιάχνετε τα μανιτάρια σας.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο μαζί με το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και αρχίσουν να παίρνουν ένα καφετί χρώμα.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύετε μέχρι να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 2-3 λ. Μετά ρίχνετε το κρασί, μαγειρεύετε για 1-2 λ να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Όταν βράσει το λιγκουίνι σας, κρατάτε 1 φλ. από το νερό που το βράσατε και το στραγγίζετε. Ξαναβάζετε την άδεια κατσαρόλα που βράσατε το λιγκουίνι σας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ρίχνετε το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το στραγγισμένο λιγκουίνι και ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι καλά να καλυφθεί με το λάδι.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε στη κατσαρόλα και το μείγμα μανιταριών απ” ευθείας από το τηγάνι μαζί με τους χυμούς του, και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας λίγο από το νερό που κρατήσετε από το λιγκουίνι, 2-3 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς και τη τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Σε αυτό το στάδιο το λιγκουίνι θα αρχίσει να γίνεται κρεμμώδες. Αν είναι αρκετά στεγνό προσθέστε, τμηματικά λίγο περισσότερο από το νερό που κρατήσατε από τα λιγκουίνι. Θα καταλάβετε ότι το ζυμαρικό σας έχετε τη σωστή υφή όταν θα φαίνεται “λαμπερό΄. Αν είναι “θαμπό” και κολλώδες σημαίνει ότι είναι ακόμα ελαφρώς στεγνό και χρειάζεται λίγο επιπλέον νερό.
  7. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με νιφάδες πιπεριού, με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα. 

Tip: Προαιρετικά, για πιο πλούσια και γευστική σάλτσα, αντικαταστήστε το νερό που κρατήσατε από το λιγκούνι με κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών. 

 

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα