1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Λαχταριστές πατάτες ογκρατέν με λαχανικά εποχής!


Οι πατάτες gratin (ογκρατέν) είναι ένα πιάτο πολύ αγαπητό. Συνδυάζει γεύσεις υπέροχες και σίγουρα δεν προϋποθέτει ταλαιπωρία στην προετοιμασία του. Σήμερα του δίνουμε μια πιο ιδιαίτερη νότα και το συνοδεύουμε με λαχανικά τα οποία σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί να μαγειρέψετε έτσι!

Υλικά:

3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος

10 αγκινάρες Ιερουσαλήμ (μεσαίου μεγέθους)

1 πατάτα

3 μικρά γογγύλια

6 κουταλιές βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

120 γρ. τυρί Gruyere

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μπολ, κόψτε τις αγκινάρες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Ρίξτε τις αμέσως στην κρέμα και ανακατέψτε. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες και τα γογγύλια σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και ανακατέψτε τις αγκινάρες.

Απλώστε σε ένα ταψί λίγο βούτυρο. Απλώστε σε στρώσεις τα λαχανικά αλατοπιπερώνοντας και γαρνίροντας με λίγο τυρί. Την τελευταία στρώση καλύψτε την με τυρί. Τοποθετήστε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στο τυρί.

Σκεπάστε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 15 λεπτά και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Συνεχίστε το ψήσιμο για τα υπόλοιπα 15 λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένι χρώμα. Αφήστε 15 λεπτά να ξεκουραστεί πριν σερβίρετε! Προεραιτικά γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα