1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Λαμπρός στολισμός στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για την Κυριακή των Βαΐων (video)


Η Κυριακή των Βαΐων είναι μια μέρα χαρμόσυνη, ελπιδοφόρα και γιορτινή. Είναι μια μέρα λαμπρότητας, καθώς οι Ιεροί Ναοί σε όλη τη χώρα τιμούν την ανάμνηση του θρησκευτικού γεγονότος της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου «καθήμενου επί πώλου όνου» στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με την παράδοση, η έλευση αυτή, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Ιουδαίους που υποδέχτηκαν τον Ιησού απλώνοντας τα ρούχα τους στο έδαφος, κρατώντας βάγια και ζητωκραυγάζοντας «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Μεγαλοπρεπώς θα γιορταστεί αυτή η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης και στον Ιερό Ναό Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Το ιερό κόσμημα της Πάρου, η Παναγιά της, έχει ήδη από το Σάββατο του Λαζάρου στολιστεί εντυπωσιακά με βάγια αλλά και με χειροτεχνημένα κομψοτεχνήματα από βάγια σε σχήμα σταυρού, αποπνέοντας το μεγαλείο της και τη λαμπρότητα της ιερής αυτής γιορτής, που είναι η τελευταία χαρμόσυνη πριν την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας.

Δείτε το βίντεο που μεταδίδει το parianostypos.gr:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα