1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Λαμπροστολισμένος νέος του έδειξε «βίντεο» από την προσεχή άφιξη του στο Άγιον Όρος!


Οι αγιογραφικοί οίκοι στη Σκήτη Αγίας Άννας | Κωνσταντινος Ξενοπουλος

[Γράφει ο Δ.Μ.Γ.]: Τα παρακάτω γραφόμενα μάς τα διηγήθηκε ο ίδιος ο Γέροντας Ησύχιος [Ιερομόναχος Ησύχιος Αγιαννανίτης] κατόπιν πολλών παρακλήσεων.

Όταν ήμουνα 15 ετών, με έστειλαν οι γονείς μου στην κωμόπολι Μεσσήνη να μάθω ράφτης.

Πριν φύγω, ένας καλός χριστιανός με συμβούλεψε: «Παιδί μου, Δήμο, τώρα που θα πας στην πόλι θα έχης πολλούς πειρασμούς. Το αφεντικό σου θα σε παιδαγωγή με διαφόρους τρόπους για να μάθη ποιος είσαι και τι χαρακτήρα έχεις. Πρόσεχε. Μην εγκαταλείψης την εκκλησία και την προσευχή».

Όταν επήγα στην πόλι μου συνέβαιναν όλα, όσα μου είχε ειπή ο καλός εκείνος χριστιανός.

Ένα βράδυ παρακάλεσα την Παναγία να με οδηγήση στον δρόμο της σωτηρίας.

Τότε στον ύπνο μου παρουσιάζεται ένας μεγαλοπρεπής νέος, λαμπροστολισμένος με στρατιωτικά ρούχα και μου λέγει:

– Θα πας στο τάδε μαγαζί θα βρης τον τάδε, θα ζητήσης το όνομα του αδελφού του που είναι μοναχός στον Άγιον Όρος. Θα ταξιδεύσης με τα μέσα συγκοινωνίας μέχρι την Ουρανόπολι Χαλκιδικής, απ’ εκεί με καΐκι θα πας στην Σκήτη της Αγίας Άννης και εκεί θα σε περιμένουν οι αδελφοί μιας Καλύβας.

Και λέγοντάς μου αυτά μου έδειξε συγχρόνως και όλα τα γεωγραφικά εδάφη από τα οποία
θα περνούσα, δηλ. είδα ότι έφθανα στην Ουρανόπολι, μπήκα στο Όρος, ανέβηκα στη Σκήτη μας και είδα τους μοναχούς που θα με περίμεναν.

Απόσπασμα από το κείμενο του Δ.Μ.Γ., ο «Ιερομόναχος και Πνευματικός π. Ησύχιος Αγιαννανίτης», το οποίο δημοσιεύθηκε στην ετήσια περιοδική έκδοση ο «Όσιος Γρηγόριος», αριθμός 7, 1982, της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.

pemptousia


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα