1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Λαγάνα εύκολη χωρίς μίξερ και χωρίς ζύμωμα (Video) | Συνταγές



Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και φυσικά δεν θα μπορεί να λείψει από το γιορτινό τραπέζι σας η πατροπαράδοτη λαγάνα που θα έχει και την τιμητική της στο Σαρακοστιανό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της λαγάνα για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας το πιο γλυκοφάγωτο παραδοσιακό ψωμί, φτιαγμένο με τα χεράκια σας!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340 γρ. χλιαρό νερό (όχι καυτό)
  • 1 κ.σ. μαγιά στιγμής (σε σκόνη)
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. νερό + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • σουσάμι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα χεριών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά στιγμής, το αλάτι και σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας τα υλικά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη πολύ καλά, και αφήνετε το μείγμα ζεστό μέρος για 1,5 ώρες περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.  
  2. Στη συνέχεια αλείφετε τα χέρια σας με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και “ανοίγετε”, σε λεπτή στρώση, τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα στρωμένη στο μεγάλο ταψί του φούρνου σας (δείτε το βίντεο). Σκεπάζετε το ταψί με 1 πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη για 45 λ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Όταν φουσκώσει, αναμιγνύετε καλά τις 3 κ.σ. νερό με το 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη και με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε με το ζαχαρόνερο την επιφάνεια της λαγάνας. Την πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι και κάνετε τις “κλασικές” τρύπες στη λαγάνα με τα δάχτυλά σας (δείτε στο βίντεο). 
  4. Την ψήνετε σε προθερμασμένο στους 220 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λ (ή στους 200 βαθμούς στον αέρα, πάλι για 30 λ). Την ξεφουρνίζετε και αν θέλετε να παραμείνει τραγανή την τοποθετείτε πάνω σε σχάρα, για να τραβήξει την υγρασία των ατμών, μέχρι να την σερβίρετε.

Tip: Για ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη λαγάνα, διαλύετε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά μαζί με 2 πρέζες ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό και την αφήνετε για 5 λ να φουσκώσει και να αφρίσει η επιφάνεια. Αν η μαγιά σας αναφέρει την ένδειξη “Δεν χρειάζεται διάλυση” μπορείτε να την βάλετε ως έχει στο μείγμα όπως θα δείτε στο βίντεο και να αποφύγετε την πιο πάνω διαδικασία αν δεν θέλετε.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαγάνα εύκολη χωρίς μίξερ και χωρίς ζύμωμα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα