1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Κρίσιμη συνάντηση του Ν. Παναγιωτόπουλου με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία, προχωρούν από σήμερα και μέχρι τις 28 Αυγούστου σε κοινή Αεροναυτική Άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα. Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Γιενς Στόλντενμπεργκ, στο Βερολίνο. Τον ‘Ελληνα υπουργό Άμυνας, ζήτησε να συναντήσει και η Γερμανίδα ομόλογός του Αννεγκρέτ Κράμπ–Καρενμπάουερ, στο περιθώριο της ‘Ατυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης( 25 και 26 Αυγούστου).

Εφόσο η Τουρκία δεν μιλάει προσχηματικά και επιθυμεί ειλικρινή διάλογο πρέπει να αποχωρήσει το Oruc Reiς αλλά και ο τουρκικός στόλος πριν λήξει η παράνομη ναυτική οδηγία, είναι το πάγιο μήνυμα του υπουργού ‘Αμυνας.

Στην τετραμερή πρωτοβουλία Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου-Ιταλίας για τη συλλογική και πλήρη δέσμευση για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Δίκαιου στην Αν. Μεσόγειο, αναφέρεται εξάλλου σε ανάρτησή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την Αεροναυτική Άσκηση ΕUNOMIA.

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα