1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κουραμπιέδες τραγανοί και μυρωδάτοι | Συνταγές


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι Κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα αποτελούν σύμβολα των  Χριστουγέννων και δεν λείπουν ποτέ από κανένα Χριστουγεννιάτικο γιορτινό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για υπέροχους, τραγανούς και μυρωδάτους κουραμπιέδες για να γευτείτε ίσως τους πιο ωραίους κουραμπιέδες που φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε τους!

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα (με τη φλούδα τους ή ξεφλουδισμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) 
  • 350 γρ. βούτυρο ( 175 γρ. βούτυρο γάλακτος + 175 γρ. βούτυρο αγελάδος) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη ή 2 βανιλίνες
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 30 ml κονιάκι ή ρούμι
  • 1 κ.γ. ροδόνερο ή ανθόνερο
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • Για πασπάλισμα
  • λίγο ανθόνερο ή ροδόνερο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κατά προτίμηση στον αέρα. Ρίχνετε τα αμύγδαλα σε ζεστό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία και τα καρβουδίζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λ ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς και μετά τα σπάτε σε χοντρά κομμάτια με πλάστη ή τα κόβετε με μαχαίρι. 
  2. Εν τω μεταξύ, μέχρι να καβουρδίσετε τα αμύγδαλα, ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το αφήνετε σε δυνατή ταχύτητα να χτυπηθεί με το φτερό για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες και αφράτο σαν αλοιφή. Να θυμάστε ότι η επιτυχία του κουραμπιέ εξαρτάται από το πολύ χτύπημα του βουτύρου.
  3. Όταν έχει χτυπηθεί καλά το βούτυρο προσθέτετε τα 40 γρ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ να ενσωματωθεί πλήρως. Μετά μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, ρίχνετε το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρόκο αυγού, το κονιάκ ή το ρούμι και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι (ίσως χρειαστεί 10 γρ. λιγότερα ή περισσότερα για να έχετε μια αφράτη ζύμη που να πλάθετε εύκολα) και συνεχίζετε το χτύπημα σε πολλή χαμηλή ταχύτητα  μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Τέλος αφήνετε στο μίξερ, ρίχνετε στο κάδο με το μείγμα τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε με μια κουτάλα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. 
  6. Στρώνετε το ταψί του φούρνου με λαδόκολα. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά (5 εκ. περίπου φάρδος και 2 εκ. περίπου ύψος) κουραμπιεδάκια στρογγυλά ή μισοφέγγαρα και τα αραδιάζετε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους.
  7. Ψήνετε τους κουραμπιέδες σας στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λ (ανάλογα με το φούρνο σας) ή μέχρι να ροζίσουν και πάρουν ένα ελαφρώς μελί-χρυσό χρώμα. (Οι κουραμπιέδες σας θα σφίξουν καλά όταν κρυώσουν εντελώς).
  8. Για το πασπάλισμα: Τους βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι στο ταψί τους ραντίζετε με λίγο ανθόνερο ή ροδόνερο με βαποριζατέρ ή με τα χέρια σας. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος στην οποία θα έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και πασπαλίζετε από πάνω με μπόλικη ζάχαρη άχνη του κουραμπιέδες.
  9. Τοποθετείτε από πάνω άλλη μια στρώση με κουραμπιέδες και τους πασπαλίζετε με άχνη. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλοι οι κουραμπιέδες και σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση και ΚΑΛΑ Χριστούγεννα. 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κουραμπιέδες τραγανοί και μυρωδάτοι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα