1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο παρμιτζάνα | Συνταγές – Sintayes.gr


Κοτόπουλο παρμιτζάνα. Μια απλή Ιταλική συνταγή για ένα φαγητό που σίγουρα θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι, μιας και αποτελείται από ζουμερά σνίτσελ κοτόπουλου, καλυμμένα με λιωμένη μοτσαρέλα ψημένα στο φούρνο με πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας. Ένα υπέροχος συνδυασμός απλών υλικών και γεύσεων που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μικρά, μονά φιλέτα στήθη κοτόπουλου 
  • 1½ φλ. τσαγού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά αυγά χτυπημένα
  • 1½ φλ. τσαγιού ψιλο-θρυμματισμένο στο μούλτι ψωμί 3-4 ημερών 
  • 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή φτιάξτε σπιτική (συνταγή εδώ)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1¼ φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά, πέννες ή άλλα επιλογής σας
  • λίγο βασιλικό φρέσκο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν δεν προμηθευτείτε έτοιμη σάλτσα ντομάτας και πρόκειται να φτιάξετε τη δική σας ξεκινάτε με την παρασκευή της. Αφήστε τη να βράζει μέχρι να ΄δέσει” ελαφρώς χωρίς όμως να σωθούν όλα τα υγρά τους. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το κοτόπουλο. 
  2. Χτυπάτε τα φιλέτα του κοτόπουλο (αν δεν σας τα έχει χτυπήσει ο κρεωπόλης σας) με μπάτη για να λεπτύνουν και μετά τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι, σε άλλο το χτυπημένο αυγό και σε τρίτο το ψιλοθρυμματισμένο ψωμί αναμεμιγμένο μαζί με τον αποξηραμένο βασιλικό, τη ρίγανη και ελάχιστο αλατοπίπερο. 
  3. Πανάρετε τα φιλέτα σας περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από το μείγμα ψωμιού, φροντίζοντας σε όλα τα στάδια να καλύπτονται πλήρως. 
  4. Μεταφέρετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για περίπου 20-30 λ, ανάλογα με το πάχος τους, φροντίζοντας στο μέσον του ψησίματος, στα 15 λ, να τα γυρίσετε και από την άλλη πλευρά. Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα σκληρίνουν, λαμβάνοντας υπ΄ όψη ότι θα ψηθούν και πάλι στο φούρνο. 
  5. Σε άλλο ταψάκι που να χωράει τα 4 σνίτσελ ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας και την απλώνετε στη βάση του. Από πάνω τοποθετείτε τα ψημένα σνίτσελ και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μισή σάλτσα. Απλώνετε πάνω στα σνίτσελ τη τριμμένη μοτσαρέλα και πάνω στη μοσταρέλα πασπαλίζετε τη τριμμένη παρμεζάνα. 
  6. Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας το αλουμινόχαρτο να μην ακουμπά στο τυρί και ψήνετε για άλλα 15 λ ή μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για επιπλέον 5 λ ή μέχρι να τυρί να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Σερβίρετε το κοτόπουλο με το λιωμένο του τυρί και τη σάλτσα του πάνω από τις πέννες ή άλλο ζυμαρικό σας ήδη έχετε βράσει και το πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό. Καλή σας όρεξη!

Tip: Για τα σνίτσελ,  στη συνταγή προτείνεται η ελαφρότερη εκδοχή δηλ. να τα ψήσετε στο φούρνο. Φυσικά για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και μετά στο τέλος να τα μεταφέρετε στο φούρνο. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο παρμιτζάνα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα