1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο με ρύζι και φέτα στο φούρνο | Συνταγές


Πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί φέτα με ρύζι ψημένο με φέτα στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη Ηπειρώτικη συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο, νόστιμο, ελαφρύ, υγιεινό, χορταστικό και το σημαντικότερο νοστιμότατο, για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλά
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό κότας 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 220 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1,5 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι ή μακρύκκοκο 
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 500 γρ. (300+200 γρ. χωριστά) τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα 6 φλ. ζωμό κότας και τον αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Τον διατηρείτε ζεστό. Εν τω μεταξύ ξεπλένετε το ρύζι με κρύο νερό και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175 βαθμούς.
  2. Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το στραγγισμένο ρύζι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λ.
  3. Μετά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε για περίπου 1 λ επιπλέον. Το αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε μέσα τα 300 γρ. θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη (200 γρ.) θρυμματισμένη φέτα, προσθέτετε το 1 κ.γ. ρίγανη και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Με αυτό το μείγμα γεμίζετε την κοιλιά του κοτόπουλου και με αρκετές οδοντογλυφίδες “ασφαλίζετε” πολύ καλά το μείγμα για να μην χυθεί.
  5. Τοποθετείτε το κοτόπουλο πάνω σε μια μικρή σχάρα την οποία τοποθετείτε στο κέντρο του μεγάλου ταψιού του φούρνου σας. Αν δεν έχετε μικρή σχάρα τοποθετείτε το κοτόπουλο στο κέντρο του ταψιού. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο απ όλες τις πλευρές και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1 κ.γ. ρίγανη.
  6. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα ρυζιού μέσα στο ταψί, προσθέτετε τα 4 φλ. τσαγιού από το ζωμό κότας και προσθέτετε πάνω από το κοτόπουλο και το ρύζι το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε λεπτές φέτες. Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ¼ ώρες ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και το ρύζι.
  7. Κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέστε σταδιακά όσο χρειάζεται από τον υπόλοιπο ζωμό προκειμένου να διατηρήσετε την απαιτούμενη υγρασία στο ρύζι. Βγάζετε το φαγητό σας από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να ΄ξεκουραστεί΄ και μετά κόβετε σε μερίδες το κοτόπουλο και το σερβίρετε αμέσως με το ζεστό ρύζι. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι και φέτα στο φούρνο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα