1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο με πέννες σε κρεμώδη σάλτσα πέστο | Συνταγές



Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο, με ζυμαρικά, με κοτόπουλο  και  πλούσια κρεμώδη σάλτσα με πέστο που σερβίρετε πάνω από τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο. Ένα πιάτο απίστευτη γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε. Απλά δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (500 γρ.) πέννες
  • 110 γρ. (1/2 φλ.) βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι-αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/3 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
  • 2 μέτρια, μονά, φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε, τις βουτυρώνετε με 2 κ.σ. από το λιωμένο βούτυρο και τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσουν οι πέννες ετοιμάζετε το κοτόπουλο και τη σάλτσα.  
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ, τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια θερμοκρασία, καλά το βούτυρο και σοτάρετε τις φέτες κοτόπουλου μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι και μαγειρεύετε για 6 λ περίπου ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Ρίχνετε στη σάλτσα-κοτόπουλο και τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτετε και τη σάλτσα πέστο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστή τη σάλτσα με το κοτόπουλο πάνω από τις πέννες και σερβίρετε. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πέννες σε κρεμώδη σάλτσα πέστο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα