1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια | Συνταγές



Κοτόπουλο σε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με χοντρά μακαρόνια. Το κοκκινιστό κοτόπουλο  είναι μέσα στα λίγα κλασικά φαγητά που μαγειρεύονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε όλα τα σπίτια στην Ελλάδα, σερβιρισμένο με ζυμαρικό ή πουρέ ή πατατούλες τηγανιτές και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή του Χρ. Πέσκια για ένα πεντανόστιμο κοκκινιστό κοτοπουλάκι σερβιρισμένο με χοντρά μακαρόνια που όλοι πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1800 γρ. περίπου κομμένο στα 8
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες ολόκληρες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα (με τα ζουμιά τους)
  • 1 γεμάτο κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 μικρά φύλλα δάφνης  
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή πριν τα χρησιμοποιήσετε
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια (κατά προτίμηση Νο. 5)
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη (ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) για πασπάλισμα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατίζετε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αν δεν χωράνε όλα μαζί τα σοτάρετε σε δόσεις για να ροδίσουν σωστά. Όταν σοταριστούν καλά τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. 
  2. Στο ζεστό λάδι της κατσαρόλας σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λ περίπου. Προσθέτετε τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1/2 λ προσέχοντας μη μαυρίσουν. Ξαναβάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου στη κατσαρόλα, ρίχνετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 20-25 λ. 
  3. Στη συνέχεια βγάζετε από τη κατσαρόλα τα στήθη του κοτόπουλου που θα έχουν μαλακώσει καλά, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα διατηρείτε ζεστά. (Αν τα αφήσετε να βράσουν πιο πολύ στη κατσαρόλα, θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν). 
  4. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε το υπόλοιπο κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για άλλα περίπου 30 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπούτια και το ψαχνό τους να ξεκολλά εύκολα από το κόκκαλο.
  5. Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε ζεστό νερό μόνο αν στεγνώσει το φαγητό πριν γίνει. Όσο λιγότερο νερό καταφέρετε να προσθέσετε, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το φαγητό σας. Σημειώστε δε ότι η σάλτσα στο τέλος θα πρέπει να είναι μελωμένη. 
  6. Όταν είναι έτοιμο ξαναβάζετε τα στήθη στη κατσαρόλα για να ζεσταθούν, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε. Ψιλοκόβετε τα φύλλα δυόσμου τη τελευταία στιγμή, τα ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε απαλά. 
  7. Προς το τέλος του μαγειρέματος του κοτόπουλου παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια σας σε άφθονο, κοχλαστό, καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα μακαρόνια τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα ή άλλο τυρί επιλογής σας. Καλή σας όρεξη!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα