1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά και λουκάνικο | Συνταγές


Κοτόπουλο με αρακά, πατατούλες, καρότα, πιπεριές και λουκάνικα σε πλούσια, μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας. Μια συνταγή για ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, μιας και ο απόλυτος συνδυασμός του κοτόπουλο με τα λαχανικά, μαζί με τη πλούσια σάλτσα ντομάτας και η προσθήκη του λουκάνικου που αναβαθμίζει στο έπακρο την ήπια γεύση του το κάνει ακαταμάχητο. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο, 1.700 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης, τεμαχισμένα σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 φύλλα δάφνης, αποξηραμένα
  • 2-3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 2 μέτρια καρότα, τεμαχισμένα σε μέτριες φέτες
  • 1 μεγάλη πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2  φλ. τσαγιού (300 γρ.) αρακά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για περίπου 3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα, προσθέτετε, αν απαιτείται 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μετά ξαναβάζετε το κοτόπουλο με τους ζωμούς του από το μπολ στη κατσαρόλα, προσθέτετε και το λουκάνικο και τα μαγειρεύετε για 2 λ. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό κότας και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύετε απαλά, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε τα τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 20 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τέλος προσθέτετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά, τον αρακά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 10-15 λ επιπλέον.
  5. Σημείωση: Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ακόμα καυτό νερό. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας συνοδευόμενο, προαιρετικά, με ρύζι πιλάφι. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά και λουκάνικο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα