1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτοσαλάτα κρεμώδης με ζυμαρικό | Συνταγές


Πεντανόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο και ζυμαρικό με ντρέσινγκ μαγιονέζας με άρωμα λεμονιού, εμπλουτισμένη με μυρωδικά που θα λατρέψετε όσοι από εσάς την δοκιμάσουν. Μια απλή, εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα συνοδευτικό αλλά και κυρίως ελαφρύ γεύμα ή δείπνο που συνδυάζει δύο σαλάτες σε μια, δηλαδή κοτοσαλάτα και μακαρονοσαλάτα για να την σερβίρετε ως κυρίως ή ως συνοδευτικό στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι με τους καλεσμένους σας!

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα ή 1-1½ φλ. μαγιονέζα + 1-1½ φλ. γιαούρτι (ποσότητες επιλογής σας)
  • 1 κ.γ. αλάτι + 1/4 κ.γ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο πίκλες/τουρσί επιλογής σας ή 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο 
  • 450 γρ. ζυμαρικό Κοραλάκι, βρασμένο και στραγγισμένο
  • 2 φλ. τσαγιού στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο κομμένο σε κυβάκια
  • 4 μικρά στικς σέλερι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το ζυμαρικό σας να βράσει σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε. Εν τω μεταξύ κόβετε σε κύβους το μαγειρεμένο κοτόπουλο με ψιλοκόβετε το τουρσί ή τον άνηθο και το σέλερι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος ρίχνετε τη μαγιονέζα (ή ανάμικτη με γιαούρτι), το τουρσί ή τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά για να φτιάξετε ένα λείο ντρέσινγκ μαγιονέζας.
  3. Μετά προσθέτετε το στραγγισμένο ζυμαρικό, τους κύβους κοτόπουλου και το ψιλοκομμένο σέλερι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν από το ντέσινγκ μαγιοζένας. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε. Ποτέ μην αφήσετε την σαλάτα σας σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 1 ή 2 ώρες τη φορά.

Σημείωση: Σε αυτή την συνταγή έχετε μεγάλη ευελιξία των υλικών: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με μαγειρεμένη γαλοπούλα, ζαμπόν ή τόνο, να αντικαταστήσετε το Κοραλάκι με άλλο ζυμαρικό, πέννες ή κοφτό μακαρονάκι και να προσθέσετε στο ντρέσινγκ μπαχαρικά όπως ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, κόλιανδρο ή σκόνη τσίλι. Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια, πιπεριές, αγγούρι. Τέλος ν θέλετε προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ, ή γκούντα τριμμένο ή κομμένα σε κυβάκια.

Η κοτοσαλάτα σας διατηρείται, σκεπασμένη ή σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτοσαλάτα κρεμώδης με ζυμαρικό

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα