1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Κορονοϊός: Το ισχύει με το απολυμαντικό στο αμάξι και το αν μπορεί να αναφλεγεί λόγω ζέστης

Εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, σχεδόν όλοι μας αγωνιούμε και πασχίζουμε να κάνουμε απολύμανση στα πάντα και ειδικά στα χέρια μας, τακτικά και… ευλαβικά, προκειμένου να μην κολλήσουμε το ιό SARS-CoV-2.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να έχουμε μαζί μας πάντα απολυμαντικό χεριών, είτε σε υγρά μαντηλάκια, είτε σε υγρή μορφή σε πλαστικό μπουκαλάκι.

Έτσι οι περισσότεροι έχουν πάντα ένα μπουκαλάκι με απολυμαντικό και το μεταφέρουν παντού. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που διατηρούν ένα τέτοιο μπουκαλάκι μέσα στο αμάξι.

Όμως αυτά τα απολυμαντικά μπουκαλάκια περιέχουν πολύ αιθανόλη (οινόπνευμα) που φυσικά είναι εύφλεκτο υλικό. Έτσι έχει εξαπλωθεί η φήμη ότι με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο αμάξι καθώς αυτό μένει ακίνητο για ώρες στον καυτό ήλιο, το απολυμαντικό μπορεί να αναφλεγεί.

-Είναι ασφαλές να έχω απολυμαντικό μπουκαλάκι στο αμάξι;

-Η απλή και σύντομη απάντηση είναι: ΝΑΙ.

-Δηλαδή θες να μου πεις ότι δεν μπορεί να πάρει φωτιά;

-ΟΧΙ!

Απολυμαντικό χεριών στο αμάξι: Τι ισχύει ουσιαστικά

Αν και αυτά τα προϊόντα είναι όντως εύφλεκτα (τα περισσότερα έχουν 60-90% περιεκτικότητα σε αλκοόλ) το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να θερμανθεί έως περίπου τους 370 βαθμούς Κελσίου, προτού ένα μπουκαλάκι απολυμαντικού χεριών εκραγεί ή αναφλεγεί από μόνο του.

Παρ’ εκτός λοιπόν και αν έχετε παρκάρει… στον ήλιο, κανένα αυτοκίνητο δεν πρόκειται να πιάσει τέτοιες θερμοκρασίες στο εσωτερικό του, όσο καύσωνα και αν κάνει.

Αλλά το να αφήσετε το απολυμαντικό χεριών στο αυτοκίνητο θα μπορούσε να το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό.

Αυτό συμβαίνει επειδή η έκθεση του απολυμαντικού χεριών στο ηλιακό φως και τη θερμότητα μπορεί να προκαλέσει την εξάτμιση του αλκοόλ στο προϊόν. Εάν το αλκοόλ εξατμιστεί, το ποσοστό αλκοόλ στο προϊόν μειώνεται και το απολυμαντικό χεριών μπορεί να γίνει λιγότερο αποτελεσματικό.

Η συχνή χρήση απολυμαντικού χεριών μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού που προκαλεί το COVID-19, επομένως είναι εξαιρετική ιδέα να μεταφέρετε μερικά μαζί σας παντού. Εάν αφήσετε ένα μπουκάλι απολυμαντικό χεριών στο αυτοκίνητό σας, μην ανησυχείτε ότι μπορεί να εκραγεί. Απλώς αποθηκεύστε το κάπου που δεν θα είναι άμεσα εκτεθειμένο στο ηλιακό φως και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κλεισμένο (ο αέρας κάνει το αλκοόλ να εξατμίζεται).

Πηγή: https://blogs.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Πρακτικές συμβουλές για να μην κολλήσεις σε μπαρ, ταβέρνα, ή καφετέρια

Κορονοϊός: Πώς να έχεις την μάσκα στην τσάντα ή στο αμάξι για να μείνει καθαρή όταν δεν τη φοράς

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα