1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Κορονοϊός: Πώς να πλύνεις τα χέρια σου για να μην μεταδώσεις τον ιό




  • Μιχάλης Θερμόπουλος


Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την τεράστια σημασία της απολύμανσης των χεριών μας, προκειμένου να περιορίσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τη διασπορά του ιού SARS-COVID-19.











Αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι πως ο κορονοϊός απομακρύνεται με τον βέλτιστο τρόπο από τα χέρια μας, όταν τα πλένουμε ΣΩΣΤΑ με σαπούνι και νερό. Σαφώς και τα απολυμαντικά τζελ συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από το αν και κατά πόσον είναι εξαρχής καθαρά από άλλες βρωμιές τα χέρια μας. Τα απολυμαντικά τζελ σε βρώμικα χέρια δεν κάνουν και πολλά πράγματα.

Το σαπούνι με το νερό, όχι μόνο καθαρίζει τις βρωμιές, αλλά απομακρύνει πολύ καλά κάθε ίχνος του ιού.

Κορονοϊός: Το καλύτερο παράδειγμα για το σωστό πλύσιμο των χεριών

Πριν καιρό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να πλένουμε τα χέρια μας “καλά” και στο να τα πλένουμε σωστά.

Το βίντεο έγινε viral μέσω του twitter, όπου πρωτοεμφανίστηκε. Δείχνει ένα άτομο που φορά ένα ζευγάρι λευκά γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα μαύρης μπογιάς στην παλάμη του. Η μαύρη μπογιά αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Το άτομο ξεκινά με το να τρίβει τις παλάμες του, στη συνέχεια τρίβει ανάμεσα στα δάχτυλά του, στρίβοντας τα ίδια τα δάχτυλα και τρίβοντας τις αρθρώσεις, προτού κάνει το ίδιο ξεχωριστά με τον αντίχειρα, με πίσω μέρος της παλάμης και με τους καρπούς.

Στο τέλος του βίντεο, πετυχαίνει τον στόχο του να έχει φτάσει η μαύρη μπογιά (δηλαδή το σαπούνι) σε κάθε άκρη των χεριών του, χωρίς να υπάρχουν κενά σημεία.

Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε βήμα-βήμα τις τεχνικές για το σωστό πλύσιμο χεριών.

Πηγή: https://www.insider.com












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ













Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα