1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Κορονοϊός: Πώς γίνονται τα τεστ με το φως και με το κερί για το αν είναι καλή η μάσκα


Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, υπήρξε ένα παγκόσμιο κάλεσμα των ειδικών στον τομέα της υγείας, για την χρήση μασκών υψηλότερης ποιότητας υπό το φως των νέων, πιο μολυσματικών στελεχών του SARS-CoV-2, που εξαπλώνονται σε όλον τον κόσμο.

[ Κορονοϊός ] Εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν η μάσκα που χρησιμοποιείτε είναι αρκετά καλή, για να σας προστατεύσει, υπάρχουν δύο απλά τεστ για να το μάθετε.

Ειδικοί προτείνουν να υποβάλετε την μάσκα σας σε μια απλή δοκιμή στο σπίτι που θα σας βοηθήσει να ξέρετε αν και πόσο ασφαλής είναι.

Κορονοϊός: Κρατήστε την μάσκα σας στο φως για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητά της

Ο δρ. Gregory Poland, διευθυντής της ομάδας ερευνών εμβολίων της Mayo Clinic, δήλωσε στην The Washington Post ότι το να κρατήσετε την μάσκα σας στο φως μπορεί να σας δείξει πόση προστασία σας παρέχει πραγματικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φακό, το φως του ήλιου ή μια άλλη πηγή φωτός για να κάνετε το τεστ. Εάν μπορείτε να δείτε μέσα από τη μάσκα όταν την κρατάτε στο φως, τότε «δεν είναι καλή μάσκα», είπε ο δρ. Poland.

Κορονοϊός: Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να σβήσετε ένα κερί φυσώντας πίσω από την μάσκα

Εάν θέλετε να κάνετε μια άλλη δοκιμή για να δείτε πόσο αποτελεσματική είναι η μάσκα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το άλλο γρήγορο τέχνασμα που προτείνουν οι ειδικοί.

«Θα πρέπει να μην μπορείτε να σβήσετε ένα κερί γενεθλίων, αν φυσάτε φορώντας την μάσκα», δήλωσε η Neysa Ernst, επικεφαλής νοσοκόμων της Μονάδας Βιοσυγκράτησης στο Johns Hopkins Medicine.

Αυτό το τεστ μάσκας έγινε viral και όχι άδικα: Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δείτε πόσο εύκολα περνά ο αέρας μέσα από την μάσκα σας.

Η δρ. Amy Price, ανώτερη ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πληροφορικής και Μέσων Αναισθησίας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, δήλωσε στο NPR ότι όταν φυσάτε ένα κερί ενώ φοράτε την μάσκα σας, θέλετε η φλόγα να παραμείνει αναμμένη. Εάν είστε σε θέση να σβήσετε το κερί, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι η μάσκα σας δεν παρέχει αρκετά ισχυρό φράγμα και υπάρχει υπερβολική ανταλλαγή αέρα μεταξύ εσάς και του κόσμου γύρω σας, εξήγησε η Price.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά τα τεστ δεν αποτελούν εγγύηση

Αυτά τα τεστ δεν μπορούν να σας πουν με βεβαιότητα ότι η μάσκα σας παρέχει πλήρη προστασία, ή όχι. Αλλά είναι χρήσιμα στο να δείτε αν μια μάσκα είναι αρκετά συμπαγής, για να σας κρατήσει ασφαλείς. Η δρ. Price προειδοποίησε ότι το τεστ με το κερί δεν είναι αλάνθαστο και δεν μπορεί να εξηγήσει εξωτερικές μεταβλητές, όπως τον τύπο κεριού και την ατομική ισχύ των πνευμόνων. Εντούτοις, θεωρεί ότι το εν λόγω τεστ εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο γιατί μπορεί να είναι χρήσιμο να καταλάβουμε ποιες μάσκες που δεν λειτουργούν.

Πηγές: https://www.washingtonpost.com, https://www.npr.org, https://bestlifeonline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Οι δύο τρόποι που κάνουν πιο αποτελεσματικές τις μάσκες

Κορονοϊός: Τα 4 υποκείμενα νοσήματα που οδηγούν σε περισσότερους θανάτους από COVID-19

Κορονοϊός: Γιατί πρέπει να καλύπτουμε τις επιφάνειες με πορώδη υλικά, όπως με υφάσματα

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα