1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κορμός σοκολάτας νηστίσιμος (Video) | Συνταγές


[*][*]

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας νηστίσιμος που θα απογειώσει στη γεύση σας και θα σας στείλει στα … ουράνια! Άλλωστε ποιος από εσάς μπορεί να αντισταθεί να συνοδεύσει το καφέ ή το τσάι του με έναν υπέροχο κορμό που θα τον φτιάξετε στο άψε σβήσε.. αλλά θα τον καταναλώσετε πάλι στο άψε σβήσε…  Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικά αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα, που με την βοήθεια του βίντεο θα παρασκευάσετε και εσείς οι αρχάριοι και θα το απολαύσετε όλοι ακόμα και τις ημέρες νηστείας.

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 240 γρ. μαργαρίνη νηστίσιμη
  • 240 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. κακάο
  • 160 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
  • 450 γρ. μπισκότα νηστίσιμα [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κακάο και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση. Μετά αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. 
  2. Σπάτε τα μπισκότα με μέτρια κομματάκια, τα ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να καλυφθούν όλα με τα μπισκότα με το μείγμα.
  3. Απλώνετε στο πάγκο εργασίας σας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, αδειάζετε το μείγμα σε σχήμα κορμού στο κέντρο του και μετά το τυλίγετε σφιχτά σε έναν μακρόστενο κορμό μεγέθους επιλογής σας. Το βάζετε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο σας μέχρι να σφίξει καλά και μετά τον σερβίρετε. 

[*] Μπισκότα νηστίσιμα, αυτά που παρουσιάζονται και στο βίντεο, είναι τα “TOSTADA” και θα τα βρείτε στο LIDL ή και σε άλλα συνοικιακά Σ.Μ. Νηστίσιμα είναι και τα DIGESTIVE αλλά απ” ότι αναγράφεται στη συσκευασία τους “μπορεί να περιέχουν ίχνη αυγού ή γάλακτος”. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας νηστίσιμα μπισκοτάκια για να τα χρησιμοποιείτε για νηστίσιμα γλυκά. 

Σημείωση: Αντί για αλουμινόχαρτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα για το τύλιγμα του ρολού. Επίσης σε περίπτωση που θα παγώσετε στη κατάψυξη το γλυκό σας θα πρέπει να το βγάλετε τουλάχιστον 15-20 λ (ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος) πριν το σερβίρετε για να μπορέσετε να το κόψετε εύκολα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κορμός σοκολάτας νηστίσιμος (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα