1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με μυρωδικά και φέτα | Συνταγές


Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με φέτα και μπόλικα μυρωδικά, κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο  για να απολαύσετε όλη τη γεύση του καλοκαιριού στο πιάτο σας. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για μια κολοκυθόπιτα με την ακαταμάχητη γεύση της εξαιρετικής γέμισης, γεμάτης με φρεσκάδα και άρωμα, και με το τραγανό της φύλλο. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 10 κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδελίτσες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του)
  • 1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 260 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 12 φύλλα κρούστας
  • ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια σας, τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι και τα “στύβετε” πιέζοντάς τα συχνά, αρκετές φορές με τα χέρια σας για να “στραγγίξουν” τα πολλά υγρά τους.
  2. Στη συνέχεια προκειμένου να στραγγίξουν καλά τα κολοκυθάκια τα μεταφέρετε στο κέντρο μια μεγάλης καθαρής πετσέτας κουζίνας, τη διπλώνετε και τη στρίβετε δυνατά στα άκρα της σαν “καραμελίτσα” για να φύγουν τελείως τα υγρά. Μεταφέρετε τα σχεδόν στεγνά τριμμένα κολοκύθια σας σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Εν” τω μεταξύ, όσο στραγγίζουν τα κολοκύθια στο σουρωτήρι, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά σας και θρυμματίζετε τη φέτα. Ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια τα 2 είδη κρεμμυδιών, τον άνηθο, το δυόσμο, τη φέτα, τα αυγά, 1 κ.σ. περίπου αλάτι, μπόλικο πιπέρι και 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ή μεγαλύτερου μεγέθους αν θέλετε λεπτή τη πίτα σας. Στρώνετε ένα φύλλο κρούστας στη βάση του ταψιού, το λαδώνετε και από πάνω στρώνετε δεύτερο φύλλο το οποίο λαδώνετε επίσης και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να στρώσετε 6 φύλλα λαδωμένα ένα ένα.
  5. Πάνω από τα φύλλα αδειάζετε το μείγμα κολοκυθιού, το στρώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, ισομερώς σε όλη την επιφάνεια και το σκεπάζετε με το υπόλοιπα 6 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, λαδωμένα ένα ένα. Αν περισσεύει μεγάλη ποσότητα φύλλου περιμετρικά του ταψιού μπορείτε να τα κόψετε. Τα υπόλοιπα τα γυρνάτε προς τα μέσα, προς τη βάση του ταψιού δηλ., περιμετρικά στα τοιχώματα του ταψιού. 
  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε σε 4 ή 5 λωρίδες κατά μήκος, φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι σας μέχρι κάτω και κόψετε και τα κάτω φύλλα. Αλείφετε τα επάνω φύλλα με ελαιόλαδο, τα ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε τη κολοκυθόπιτά σας για περίπου 40 λ ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά τα φύλλα.
  7. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε για 20 λ να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε μερίδες και τη σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Απολαύστε τη!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με μυρωδικά και φέτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα