1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Κλειτορίδα και ευχαρίστηση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις


Η κλειτορίδα είναι η αντίστοιχη φυσική δομή με το ανδρικό πέος. Κατά τη διάρκεια της προγεννητικής ανάπτυξης και τα δύο φύλα ξεκινούν με την ίδια δομή που ονομάζεται φυματίωση των γεννητικών οργάνων, αλλά όσο το μωρό διαφοροποιείται σε άνδρα ή γυναίκα, το εξόγκωμα των γεννητικών οργάνων αλλάζει και μεταμορφώνεται είτε σε πέος, είτε σε κλειτορίδα.

Νομίζεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για αυτήν; Μην βιαστείς να απαντήσεις. Το επίκεντρο του γυναικείου οργασμού κρύβει αρκετά μυστικά.

Η τρισδιάστατη μορφή της

Oι περισσότεροι άνδρες γνωρίζουν μόνο για την κεφαλή της κλειτορίδας (το «μπιζέλι») και δεν γνωρίζουν τίποτα για το εκτεταμένο τρισδιάστατο σχήμα των εσωτερικών τμημάτων της. Η κλειτορίδα λοιπόν, έχει σχήμα τοξωτό με δύο «φτερά» που εκτείνονται στα πλάγια. Είναι τόσο περίπλοκο μάλιστα, που η Ομοσπονδία Φεμινιστικών Κέντρων Υγείας Γυναικών εντόπισε ότι έχει τουλάχιστον 18 διακριτά λειτουργικά μέρη.

Η κεφαλή συνήθως δεν διεγείρεται κατά τη σεξουαλική επαφή

Λόγω της θέσης της κεφαλής της κλειτορίδας, λίγο πιο μπροστά από το άνοιγμα του κόλπου, συνήθως δεν διεγείρεται από το πέος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πρόκειται λοιπόν για πρόβλημα… γεωμετρίας, όπου η γωνία της επαφής συνήθως δεν επιτρέπει στο πέος να έρθει σε επαφή με το κεφάλι της κλειτορίδας στις πιο κλασικές σεξουαλικές στάσεις. Η γυναίκα μπορεί να αλλάξει τη θέση της για να τριφτεί περισσότερο η κλειτορίδα με το πέος, όμως ίσως χρειαστεί να βάλεις κι εσύ ένα χεράκι για να την ερεθίσεις με τα δάχτυλά σου.

Έχει χιλιάδες νευρικές απολήξεις

Ενώ το πέος γενικά θεωρείται ότι έχει περίπου 4.000 αισθητήριες νευρικές απολήξεις, η κεφαλή της κλειτορίδας εκτιμάται ότι έχει περισσότερες από 8.000, σε μια περιοχή που είναι περίπου το μέγεθος ενός μπιζελιού. Για αυτόν τον λόγο η κεφαλή της μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητη αν την αγγίξεις απευθείας και, αν δεν επιτευχθεί οργασμός, μπορεί να μείνει πρησμένη για αρκετές ώρες μετά.

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό χωρίς διέγερση της κλειτορίδας

Μελέτες που αναφέρονται από την Elisabeth Anne Lloyd στο The Case of the Female Orgasm: Bias in the Science of Evolution σχετικά με το πώς οι γυναίκες επιτυγχάνουν οργασμό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολύ λίγες γυναίκες μπορούν να έχουν τακτικά και εύκολα οργασμό μόνο από την κολπική επαφή. Η διέγερση της κλειτορίδας είναι απολύτως απαραίτητη για τα τρία τέταρτα των γυναικών για να έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Το τοίχωμα του κολπικού ανοίγματος ανήκει στην κλειτορίδα

Στην είσοδο του κόλπου, ο ιστός κάτω από το δέρμα είναι στην πραγματικότητα μέρος της εσωτερικής δομής της κλειτορίδας. Aν σήκωνες δηλαδή το δέρμα του κολπικού ανοίγματος, θα έβλεπες τους «βολβούς» της κλειτορίδας. Αυτό το μικρό μάθημα ανατομίας εξηγεί γιατί το κολπικό άνοιγμα είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του κόλπου και άρα μπορείς να διεγείρεις την (εσωτερική) κλειτορίδα μέσω του αριστερού και του δεξιού κολπικού τοιχώματος. Για πιο ολοκληρωμένη απόλαυση λοιπόν, είναι καλύτερο να προκαλέσεις περισσότερη διέγερση στο άνοιγμα του κόλπου (σκέψου από τη μία πλευρά στην άλλη, με κυκλικές κινήσεις) παρά να διεισδύσεις ευθεία μέσα.

Με πληροφορίες από consciouscock.com




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα