1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών και αφράτο πουρέ | Συνταγές


[*][*]

Κεφτεδάκια σε σάλτσα μανιταριών σερβιρισμένο με αφράτο πουρέ. Πεντανόστιμο πιάτο για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • Κεφτεδάκια τηγανιτά (βλέπε συνταγή εδώ)
  • Για τη σάλτσα μανιταριών:
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ [*]
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας
  • 1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο +2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 γεμάτο κ.γ. κάρυ
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • Για το πουρέ: Βλέπε υλικά και συνταγή εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια, τα τηγανίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μαλακώσει. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. βούτυρο, τα μανιτάρια σε φέτες, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το κάρυ και τη πάπρικα και σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 5-6 λ μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και το ζωμό κρέατος, τη μουστάδα (προαιρετικά), σκεπάζετε το τηγάνι και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία να σιγοβράσει για 3-4 λ. Διαλύετε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ σε 8 κ.σ. κρύο νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι.
  4. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 4 λ. Προσθέτετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Ανακινείτε τη κατσαρόλα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Για το πουρέ: Φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε με αφράτο πουρέ και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα του αλευριού ή κορν φλάουερ ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε τη σάλτσα σας. Εναλλακτικά μειώστε το αλεύρι ή κορν φλάουερ και να προσθέσετε μαλακό τυρί κρέμα.  

Photo

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών και αφράτο πουρέ

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα