1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Καφές και άθληση: Τα οφέλη, τα όρια και οι κίνδυνοι


Η καφεΐνη που εμπεριέχεται στον καφέ και όχι μόνο, βελτιώνει την απόδοση. Χιλιάδες μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση καφέ πριν από μια σωματική πρόκληση, συμβάλει στην βελτίωση της αντοχής και της ταχύτητας.

Ωστόσο θα πρέπει να επιλεχθεί η κατάλληλη χρονική στιγμή για το βέλτιστο αποτέλεσμα και αυτή είναι τουλάχιστον μια ώρα πριν από το αθλητικό γεγονός που πρόκειται να συμμετάσχει κάποιος.

Πότε πρέπει τον καταναλώσεις
Έρευνες έχουν δείξει πως 6 ml καφέ για κάθε κιλό σωματικού βάρους είναι η σωστή αντιστοιχία για να δει κάποιος αποτελέσματα. Υψηλότερη δόση δεν θα επιφέρει καλύτερο αποτέλεσμα, αντίθετα μπορεί να προκαλέσει ζάλη, άγχος, αύξηση καρδιακών σφυγμών και αποσυντονισμό.

Ο καφές έχει θετική επίδραση στην λειτουργία του εγκεφάλου. Εμπεριέχει ένα σύνολο ουσιών όπως οι πολυφαινόλες που βοηθούν στη συγκέντρωση,

Δεν έχει αποδειχθεί πως ο καφές αφυδατώνει τον άνθρωπο. Η κατανάλωση 5 φλιτζανιών καφέ σύμφωνα με έρευνες έχει σχεδόν μηδενική επίδραση στην αφυδάτωση του οργανισμού.

Δεν χρειάζεται να τον καταπιούμε!
Μάλιστα, όσο και αν φαίνεται παράξενο, δεν απαιτείται να καταπιείτε τον καφέ για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του!

Μια πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, υποστηρίζει πως οι αισθητήρες στο στόμα μας μπορούν να αντιληφθούν την ύπαρξη της καφεΐνης, ακόμη και αν δεν τον καταπιούμε και τον φτύσουμε. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αποδοτικό σε περιπτώσεις μεγάλων διαδρομών όπου ο αθλητής αδυνατεί να καταναλώσει οτιδήποτε από ένα σημείο και μετά.

Και αποκατάσταση…
Ο καφές ενδέχεται να βοηθήσει στην αποκατάσταση μετά από έντονη άσκηση. Ποδηλάτες που μετείχαν σε μια έρευνα και οι οποίοι ασκήθηκαν σκληρά για δύο μέρες, όταν κατανάλωσαν ένα ενεργειακό ποτέ με υδατάνθρακες και καφεΐνη, αποκατέστησαν πολύ πιο γρήγορα τις «αποθήκες» γλυκογόνων σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν μόνο υδατάνθρακες.

Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα από το να πίνετε απλά καφέ. Σε περίπτωση που μια κούπα καφέ το πρωί δεν σας φαίνεται αρκετή, βάλτε σαν γαρνίρισμα στα πανκεικς καφέ με βούτυρο ή δοκιμάστε τον καφέ μέσα σε smoothie.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα