1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κατσικάκι τσιγαριαστό και λεμονάτες πατάτες φούρνου | Συνταγές


Μελωμένο κατσικάκι τσιγαριαστό στη κατσαρόλα με λεμονάτες πατατούλες στο φούρνο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο γεύμα ή δείπνο με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Μια απλή συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση που σίγουρα θα το απολαύσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό κατσικάκι μπούτι ή σπάλα με κόκαλο, σε μερίδες
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 140 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 κλωνάρια ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη, ή 1 κ.γ. ξερή, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 160 ml ελαιόλαδο για το κατσικάκι + 100 ml για τις πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κατσικάκι: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, τα 80 ml από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας, το πασπαλίζετε με το αλεύρι και το τσιγαρίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
  2. Καθαρίζετε τη κατσαρόλα με απορροφητικό χαρτί ρίχνετε μέσα άλλα 80 ml από το λάδι, το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λ ή μέχρι να μαραθεί.
  3. Ξαναβάζετε στο κρέας στη κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μισομαλακώσει το κατσικάκι. Μετά προσθέτετε τη ρίγανη, το φασκόμηλο και το θυμάρι και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για άλλα 30 λ ή μέχρι να μελώσει το κρέας και να πιει τα υγρά.
  4. Για τις πατάτες: Παράλληλα, ανακατεύετε τις πατάτες με τα υπόλοιπα 100 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Τις στρώνετε σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε 1/2 ποτήρι νερό και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1-1½ ώρα. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε λίγο νερό στο ταψί.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κατσικάκι τσιγαριαστό και λεμονάτες πατάτες φούρνου

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα