1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Καλαμαράκια με φινόκιο και σάλτσα κρασιού | Συνταγή


Βάζουμε τα καλαμαράκια σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως.

Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 4-5’ να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.

Σοτάρουμε για 1’

Προσθέτουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2’ .

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2’

Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κάπαρη.

Αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά για 2’ να πυκνώσει.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε αμέσως τα καλαμάρια με την πυκνή σάλτσα κρασιού.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα