1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένα μήλα (Video) | Συνταγές



Ένα πεντανόστιμο αναποδογυριστό κέικ με καραμελωμένα μήλα, ίσως το καλύτερο που έχετε ποτέ δοκιμάσει… και το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι δεν μπορείτε να του αντισταθείτε και να σταματήσετε στο πρώτο κομμάτι που θα γευτείτε. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ, photo) για ένα υπέροχο κέικ ιδανικό για σνακ, ή επιδόρπιο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το!!!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τα καραμελωμένα μήλα
  • 4 μεγάλα ή 5 μέτρια μήλα
  • 50 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γρ. (7 κ.σ.) ζάχαρη (5+2 κ.σ. χωριστά)
  • 1 κ.γ. (3 γρ.) κανέλα σκόνη
  • Για το κέικ
  • 75 γρ. (1/3 φλ. τσαγιού) βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. (5 κ.σ.) ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. (11 κ.σ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα καραμελωμένα μήλα: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 26 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε τα μήλα και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Τα κόβετε στα 4, αφαιρείτε το κοτσάνι με τα κουκούτσια τους και μετά τα κόβετε σε φέτες.
  2. Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακινείτε το κατσαρόλι και τα βράζετε, χωρίς να ανακατέψετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, πάρει ένα χρυσό σκούρο, κεχριμπαρί, χρώμα. Το αποσύρετε από το ταψί, το ανακατεύετε και το αδειάζετε στο βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της βάσης του.
  3. Πάνω στο βούτυρο στρώνετε τις φέτες μήλου, κυκλικά, με το τρόπο που θα δείτε στο βίντεο. Πάνω στα μήλα πασπαλίζετε τις 2 κ.σ. ζάχαρη και σκορπίζετε και τη 1 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα μήλα για 15-18 μέχρι να φτιάξετε τη ζύμη του κέικ. 
  4. Για το κέικ: Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά με σπάτουλα. Προσθέτετε τους κρόκους αυγών, το γιαούρτι και τη βανίλια ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται πλήρως. 
  5. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και, σταδιακά, λίγο τη φορά το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και τη προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα κρόκων, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω ώστε να ενσωματώνεται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. 
  6. Βγάζετε το ταψί με τα μήλα από το φούρνο, πασπαλίζετε τα μήλα με τη σκόνη κανέλας και από πάνω αδειάζετε ισομερώς το μείγμα κέικ. Ισιώνετε την επιφάνεια του και το ψήνετε το ζεστό φούρνο για περίπου 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει στεγνή και καθαρή. 
  7. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί για 5 λ να σταθεί και μετά “περνάτε” τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα του ταψιού. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε ως έχει ή με παγωτό βανίλια. Μετά τα 5 λ να το ξεφορμάρετε. Μην το αφήσετε πιο πολύ ώρα γιατί θα κρυώσει η “καραμέλα” των μήλων και δεν θα ξεκολάει από το ταψί. Καλή σας όρεξη! 

Tip: Μπορείτε να αναμίξετε μήλα με αχλάδια για ένα ιδιαίτερο, γευστικότατο αποτέλεσμα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένα μήλα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα