1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο Βαρθολομαίος


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Λίγο μετά τις 19:00, επισκέφθηκε τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ).

Εκεί τον υποδέχθηκαν μέλη του Λαογραφικού Ομίλου της ΧΑΝΘ φορώντας παραδοσιακές φορεσιές αλλά και μικρά παιδάκια, τα οποία του προσέφεραν λουλούδια.

Ακολούθησε ξενάγηση του Παναγιώτατου στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά σπάνια εκθέματα όπως μια φωτογραφία από όταν πρωτοήρθε το μπάσκετ στην Ελλάδα και αντί για στεφάνι χρησιμοποιούσαν…. καρέκλα αλλά και μια από το πρώτο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.

Κατά τη στάση του σε μια από τις τρόπαιοθήκες του μουσείου, οι άνθρωποι της Αδελφότητας χάρισαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μια φανέλα της ΧΑΝΘ.

Σε δηλώσεις του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη ΧΑΝΘ σημειώνοντας πως «είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε τη ΧΑΝΘ με τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Τα ίδια συναισθήματα έχουν και οι συνοδοί μου. Στο σύνολο είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού. Συγχαίρω και ευλογώ από καρδίας όλους όσους εργάζονται, με επικεφαλής την κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση που με απηύθυνε. Πριν λίγο έφτασα στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι διότι εγκαινιάζω τη σύντομη παρουσία μου με αυτή εδώ την επίσκεψη, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία, για την εκκλησία και για το ταπεινό μου πρόσωπο», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν του στο γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη ΧΑΝΘ είχε έναν ιδιαίτερης αξίας συμβολισμό για την Αδελφότητα αφού ο Παναγιώτατος έδωσε την Πατρική Ευχή και την Πατριαρχική Ευλογία στην αυγή της δεύτερης εκατονταετίας της Οργάνωσης.

Το παρών στην εκδήλωση της ΧΑΝΘ έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Αμανατίδης, η αντιδημαρχος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καράγιαννη, ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης κα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα