1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο


Τον Πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, τιμά σήμερα η Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία.

Οι υπεύθυνοι του Ναού έχουν μεριμνήσει ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, όπως συνέβη την περυσινή χρονιά. Στο προαύλιο του Ναού έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα που οριοθετούν τα σημεία στα οποία μπορεί να σταθεί ο κόσμος. Οι περισσότεροι πιστοί που εισέρχονται στο Ναό φορούν μάσκα. Έξω από το Ναό έχουν τοποθετηθεί καθίσματα.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη. Όλα είναι έτοιμα για την άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία θα παραστεί στην Δοξολογία, που έχει προγραμματιστεί για τις 11:30. Θα την υποδεχτεί άγημα της ΣΣΑΣ και η στρατιωτική μπάντα του Γ. Σώματος Στρατού. Δίπλα στο άγημα έχουν παραταχθεί τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».

Στις 10:30 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα