1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Θεσσαλονίκη: Πιστοί στο πλευρό ιερέα που αρνείται τον εμβολιασμό


Έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης πιστοί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την φερόμενη απομάκρυνση ιερέα από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στο κέντρο της πόλης επειδή αρνείται τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αλλά και φέρεται να μην τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα στον ναό.

Λίγο μετά τις 12:00, ολιγομελής αντιπροσωπεία του “Δικτύου Ελληνισμού“, η οποία προηγουμένως επέδωσε ψήφισμα για την μη απομάκρυνση του ιερέα από τον ναό, εξήλθε από την Μητρόπολη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ιωάννη Ασιόγλου, η αντιπροσωπεία έλαβε ενημέρωση προφορικά ότι ο ιερέας θα τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα, ανέφερε ότι μόνο για αυτή την Κυριακή ο κληρικός θα λειτουργήσει στο Ιερό Ναό του Οσίου Δαυίδ, στην Άνω Πόλη.

Όπως τόνισαν στο thestival.gr διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σημείο, ο λόγος της απομάκρυνσης του ιερέα οφείλεται στις αντιρρήσεις που εξέφραζε για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Ο ίδιος, όπως αναφέρουν, λόγω και της ιατρικής του ιδιότητας είχε τις επιφυλάξεις του και φέρεται να αρνούνταν τη χορήγησή του.

Δείτε την ανοιχτή επιτολή του Δικτύου που έστειλαν στον Μητροπολίτη Άνθιμο:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα