1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Θα χτυπάνε πένθιμα οι καμπάνες!


Την βαθύτατη πικρία του για την απαγόρευση προσέγγισης, με μέτρα και αποστάσεις των πιστών στον Ιερό Ναό για προσκύνημα, κατά τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος εξέφρασε μιλώντας στον Focus FM, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, λόγω της απαγόρευσης οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες.

«Θα ήμασταν άφρονες και απερίσκεπτοι αν δεν μας προβλημάτιζε το θέμα της υγείας. Προτρέπουμε τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι επιστήμονες. Το θέμα όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνον, σώμα και ύλη. Είναι και πνεύμα, και πολλοί είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται το κλείσιμο, την ψυχική κόπωση και ξέρουν ότι μόνον κοντά στον Χριστό και στην εκκλησία μπορούν να ξεκουραστούν. Αυτό δεν είναι παράλογο και θα πρέπει αυτό να το κατανοήσουν όλοι».

Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι ναοί με το μέτρο της αναλογικότητας. «Ζήτησα με μάσκα, με μέτρα προστασίας να μπαίνει ένας ένας στον ναό , να προσκυνούν και να βγαίνουν από την άλλη και μου είπαν αυτό αποκλείεται. Σε ακτίνα 200 μέτρων θα είναι αστυνομικός κλοιός. Ούτε κερί δεν θα μπορούν να ανάψουν, το κερί έχει κορωνοϊό; » αναρωτήθηκε.

«Τι θέλετε να φυλάξετε, τους ανθρώπους από τον κορωνοϊό ή τους ανθρώπους να μην έρθουν σε επαφή με τον Χριστό, ή με τον Άγιο ή με την εκκλησία», είπε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα