1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Θα ορκιζόσουν πως δεν παχαίνουν: Οι «υγιεινές» τροφές με τις πιο με ύπουλες θερμίδες (pics)


Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως με το φαγητό -και δη με το καλό φαγητό- υπάρχει μια σχέση αγάπης

Ωστόσο, όταν αποφασίζουμε να προσέξουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή μας, δεν δεχόμαστε από προϊόντα που «αυτοαποκαλούνται» light και υγιεινά, να μας ξεγελούν έτσι απροκάλυπτα!

Ας δούμε λοιπόν τρία εδέσματα που καταναλώνουμε όλοι μας σε περιόδους δίαιτας , τα οποία όμως δεν είναι -πάνω από όλα- ωφέλιμα για την υγεία μας.

Συσκευασμένοι χυμοί φρούτων 

Ας μην μιλήσουμε εμείς εδώ, ας μιλήσει η επιστήμη. Σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη πάνω στην υγεία των γυναικών λοιπόν, όσοι καταναλώνουν ένα μικρό ποτήρι συσκευασμένου χυμού καθημερινά, παίρνουν σταθερά το ίδιο βάρος με αυτό που θα λάμβαναν αν έπιναν την αντίστοιχη ποσότητα αναψυκτικού με ζάχαρη.   

Θα ορκιζόσουν πως δεν παχαίνουν: Οι «υγιεινές» τροφές με τις πιο με ύπουλες θερμίδες

Health tip: Δεν υπάρχει καλύτερη συνήθεια από το να εντάξεις στην καθημερινότητα σου τον φυσικό χυμό πορτοκάλι (μπορείς να τον ενισχύσεις και με ρόδι που είναι έξτρα θρεπτικό) με το φρούτο – λιποδιαλύτη που δεν μπορείς να μην λατρέψεις.

Πέρα από το γεγονός ότι η ποσότητα των θερμίδων σε σχέση με τον συσκευασμένο χυμό δεν είναι καν συγκρίσιμη, η ενέργεια και οι βιταμίνες που θα πάρεις,  λειτουργούν σαν δώρο Χριστουγέννων για το σώμα και την υγεία σου.

Μπάρες δημητριακών  

Κι όμως! Οι αθώες μπάρες δημητριακών, με την τόσο νόστιμη γεύση, μόνο… αθώες δεν είναι.

Λυπάμαι που το λέω αλλά πολλές από αυτές, συγκεκριμένα όσες περιέχουν ζαχαρωμένα αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα, είναι γεμάτες επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Εάν προσέξεις σωστά τις ετικέτες τους θα δεις πως η ζάχαρη αναγράφεται ως «rice syrop», «fructose» και «glucose-fructose-syrop».  

Θα ορκιζόσουν πως δεν παχαίνουν: Οι «υγιεινές» τροφές με τις πιο με ύπουλες θερμίδες

Health tipΔεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις μπάρες δημητριακών μόνη σου και φυσικά να ελέγξεις ο, τι υλικό βάζεις μέσα.

Οσονούπω θα σου παρουσιάσουμε πεντανόστιμες μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο, που θα κάνουν καλό στην υγεία σου και την τσέπη σου. Stay tuned!  

Επιδόρπια γιαουρτιού

Εδώ ισχύει η ατάκα από την αγαπημένη μας σειρά Είσαι το ταίρι μου: «από το πρωί έχω φάει μόνο ένα φρούτο, ένα καρπούζι».

Θα ορκιζόσουν πως δεν παχαίνουν: Οι «υγιεινές» τροφές με τις πιο με ύπουλες θερμίδες

Πιστεύεις πως οτιδήποτε περιέχει τη λέξη γιαούρτι είναι υγιεινό; Δεν νομίζω φίλη μου. Ενώ εσύ θεωρείς πως έχεις φάει μόνο ένα γιαουρτάκι, τελικά αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται για ένα… απλό γιαουρτάκι, καθώς περιέχει σιρόπι φρουκτόζης, ασπαρτάμη, σκόνη γάλακτος, τροποποιημένα άμυλα, χρωστικές και αρκετά Ε.  

Health tip: Επίλεξε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (το οποίο έχει μόλις 60 θερμίδες) και εμπλούτισε το με μέλι, ξηρούς καρπούς ή και φρέσκα φρούτα.

Τότε ναι, πες περήφανα «έχω φάει μόνο ένα γιαουρτάκι».  

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα