1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Θαλασσινά με ζυμαρικά ή ρύζι νηστίσιμα


Θαλασσινά με ζυμαρικά ή ρύζι νηστίσιμα
Θαλασσινά με ζυμαρικά ή ρύζι νηστίσιμα και σαρακοστιανά

Σας αρέσουν τα ζυμαρικά με θαλασσινά ή το ταίριασμα των θαλασσινών με το ρύζι; Αν ναι, οι νηστίσιμες συνταγές που κατά παράδοση συνδυάζουν τα θαλασσινά με τα ζυμαρικά ή ρύζι στο ξεχωριστό μενού της Καθαράς Δευτέρας θα σας προκαλέσουν. Διαθέτουν όλη τη νοστιμιά που ψάχνουμε, υπάρχει ποικιλία και στην πλειονότητά τους μπορούν να αποδειχθούν αρκετά οικονομικές λόγω του συνδυασμού. Επιπλέον, γίνονται είτε για πολλούς ή για λίγους και οι περισσότερες σε λίγο χρόνο.

Συνταγές με νηστίσιμα θαλασσινά και ζυμαρικά ή ρύζι για την Καθαρά Δευτέρα

1. Ζυμαρικά με μύδια και γαρίδες – οι σύνδεσμοι στους τίτλους

λινγκουίνε με μύδια και ντοματίνια - alla catalana
Λινγκουίνε με μύδια και ντοματίνια – alla catalana

Λινγκουίνε με μύδια και ντοματίνια – alla catalana: Τα πιο νόστιμα μακαρόνια με μύδια έρχονται απ’ τη Σαρδηνία, μαγειρεμένα στο ζωμό των θαλασσινών και αρωματισμένα με βασιλικό. Ένα ελαφρύ πιάτο, με φρεσκάδα και ευγένεια, εξαιρετικά απλό, ακαταμάχητα εύγευστο και φίνο. Η θαλασσινή γλύκα και αρμύρα σε μαγικό συνδυασμό.

Εύκολη γαριδομακαρονάδα στη λαδόκολλα
Γαριδομακαρονάδα στη λαδόκολλα

Εύκολη γαριδομακαρονάδα στη λαδόκολλα: Η κλασική ιταλική γαριδομακαρονάδα φτιαγμένη με τον πιο παλιό τρόπο: στη λαδόκολλα. Υπερνόστιμη, ελαφριά, με ντοματένια σάλτσα και ζωμό γαρίδας. Το πιάτο που ξεδιπλώνει στο άνοιγμά του την έκπληξη, θαλασσινές μυρωδιές και βελούδινους, γαριδένιους τόνους.

ταλιατέλες με θαλασσινά
Ταλιατέλες με θαλασσινά

Ταλιατέλες με θαλασσινά & οι μπούκλες της Λουκρητία Βοργία: Μύδια & γαρίδες με ζυμαρικά, βρασμένα στο ζωμό τους. Εξαιρετικά νόστιμες ταλιατέλες με θαλασσινά και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ενισχυμένη από τον ζωμό τους. Μαζί και η επέκταση του  μύθου που συνδέει τις ταλιατέλες με την θυελλώδη Λουκρητία Βοργία.

2. Καλαμαράκια, χταπόδι και σουπιές

ζυμαρικά από ρεβίθια με καλαμαράκια
Ζυμαρικά από ρεβίθια με καλαμαράκια

Ζυμαρικά από ρεβίθια με καλαμαράκια: Για τους λάτρεις των ζυμαρικών μετά θαλασσινών, καζαρέτσε από ρεβίθια με καλαμαράκια, ένα ιδιαίτερο πιάτο με ελαφριά σάλτσα, που ευωδιάζει φρεσκάδα, καλαμάρι και θάλασσα.

Σουπιές με λινγκουίνε ολικής, ντοματίνια και κρασί
Σουπιές με λινγκουίνε, ντοματίνια και κρασί

Σουπιές με λινγκουίνε ολικής, ντοματίνια και κρασί: Μακαρονάδα με μυρωδιά θαλασσινής αύρας και καθαρή γεύση με τη φυσική γλύκα της σουπιάς αποτυπωμένη σε κάθε κομμάτι ζυμαρικού. Μίνιμαλ, χωρίς ίχνος εκζήτησης σουπιές με λινγκουίνε ολικής για το γκουρμέ της κάθε μέρας.

χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, το θαλασσινό ραγού: Μελωμένο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι -ή κριθαράκι με την ίδια εκτέλεση- είναι η επιτομή του κόμφορτ «θαλασσινό ραγού με ζυμαρικά». ΄Ενα πλήρες πιάτο, γεμάτο γλύκα κι αρμύρα κι αρώματα.

φρέσκες πένες με χταπόδι … Climax στην γεύση!
Φρέσκες πένες με χταπόδι … Climax στην γεύση!

Πένες με χταπόδι … Climax στην γεύση! Συνταγή για φρέσκιες (ή κλασικές ιταλικές) πένες με χταπόδι, κρασί και σκόρδο από το εστιατόριο Climax, στο Πήλιο, με πολλή ένταση στην γεύση.

3. Εντυπωσιακά πιάτα με θαλασσινά και ζυμαρικά

μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
Μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς

Μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς: Το απόλυτο πιάτο statement των θαλασσινών και ασπονδύλων. Ολόμαυρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς από την κουζίνα της Ανατολικής Σικελίας. Με πλούσια σάλτσα, γεμάτη σε άρωμα και μοναδική ιώδινη γεύση.

αστακομακαρονάδα με ταλιατέλες
Αστακομακαρονάδα με ταλιατέλες

Αστακομακαρονάδα με ταλιατέλες: Η ευγενέστερη από όλες τις θαλασσινές μακαρονάδες γίνεται με τον πολύτιμο βασιλιά του αλμυρού νερού. Με έμφαση στην γεύση του αστακού και στην απλότητα, πως μαγειρεύεται ο αστακός και όσα ελάχιστα πρέπει να ακολουθήσετε για να την κάνετε τέλεια αστακομακαρονάδα.

σπαγκέτι alle vongole: πάστα με θαλασσινό μεδούλι
Σπαγκέτι alle vongole: πάστα με θαλασσινό μεδούλι

Σπαγγέτι alle vongole: πάστα με θαλασσινό μεδούλι: Φρέσκες τοσοδούλες αχιβάδες ελαφρώς πικάντικες κι άλλο τόσο κεφάτες, με λιγκουίνι και σάλτσα από τα πιο βασικά υλικά (ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανός). Τα ασυμβίβαστα spaghetti alle vongole (veraci) μεταφέρουν στο πιάτο το μεδούλι της θάλασσας.

4. Συνταγές με θαλασσινά με ρύζι

καλαμάρια γεμιστά με μυρωδικά και ούζο στο φούρνο
Καλαμάρια γεμιστά με μυρωδικά και ούζο στο φούρνο

Καλαμάρια γεμιστά με μυρωδικά και ούζο στο φούρνο: Τρυφερά, φρέσκα καλαμάρια γεμιστά με μυρωδικά και αρωματικά στο φούρνο, μεθυσμένα σε σάλτσα από ούζο. Εύκολη συνταγή για μεζέ ή κύριο πιάτο.

μαύρο ριζότο με χτένια και δαντέλες πράσου
Μαύρο ριζότο με χτένια και δαντέλες πράσου

Μαύρο ριζότο με χτένια και δαντέλες πράσου: Τηγανητά χτένια με μαύρο risotto. Τrendy gothic αισθητική και αρκετό μυστήριο στο (επιτηδευμένα παράτυπο για την ιταλική ετικέτα) κύριο πιάτο για ένα προκλητικό μενού.

Υπάρχουν αρκετές ακόμη συνταγές με θαλασσινά και ζυμαρικά ή ρύζι και ριζότο, όπου απλώς θα πρέπει να παραληφθεί το τυρί ή να αντικατασταθεί το βούτυρο με ελαιόλαδο. Όπως, το εκπληκτικό κριθαράκι με μύδια και λευκό κρασί, το υπέροχο κριθαράκι με γαρίδες σκέτο και με μανιτάρια, με αχινούς, οι γαρίδες με ανανά και ρύζι κλπ.

Για περισσότερες επιλογές (και χορτοφαγικές), μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις κατηγορίες ζυμαρικά και ρύζι.

Άλλα συγκεντρωτικά άρθρα:

Συνταγές για κούλουμα #1: Καθαρά Δευτέρα αλά Pandespani

Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα: κούλουμα με θαλασσινά #2

Καθαρά Δευτέρα μενού #3: για το καρό τραπεζομάντιλο

Νηστίσιμα και σαρακοστιανά γλυκά: κούλουμα #4

Print Friendly, PDF & Email

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα