1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Η υγιεινή μετά το σεξ για ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 16:09

Τα άτομα που προσπαθούν τα συλλάβουν είναι σημαντικό να είναι πιο τυπικά με τη ρουτίνα της υγιεινής τους μετά το σεξ. Παράλληλα καλό είναι να τηρούν οπωσδήποτε κάποιους κανόνες πως είναι η αποφυγή των κολπικών πλύσεων. Συγκεκριμένα οι κολπικές πλύσεις έχουν συνδεθεί με μειωμένη πιθανότητα σύλληψης και αυξημένο κίνδυνο έκτοπης κύησης ή πρόωρου τοκετού. 

Κάποιοι ειδικοί μάλιστα συστήνουν στις γυναίκες να μη πλένονται απευθείας μετά το σεξ, αλλά να παραμένουν ξαπλωμένες για λίγα λεπτά ώστε να επιτρέψουν στα σπερματοζωάρια να ταξιδέψουν μέχρι το ωάριο. Μια μελέτη του 2009 στην οποία συμμετείχαν 391 ζευγάρια βρήκε ότι εάν μια γυναίκα ξαπλώσει μετά την εκσπερμάτιση αυξάνει την πιθανότητα σύλληψης. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε ότι το 27% των γυναικών που παρέμειναν ξαπλωμένες για 15 λεπτά μετά τη συνουσία έμειναν έγκυες ενώ το 18% εκείνων που πλυθήκαν αμέσως μετά δεν έμειναν. 

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο καθαρισμός τους κόλπου μετά το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ως μέθοδος αντισύλληψης καθώς δεν απομακρύνει όλα τα σπερματοζωάρια από το γυναικείο σώμα. 

Τονίζεται επίσης ότι ο καθαρισμός μετά το σεξ καλό είναι να μην καθυστέρει πολύ περισσότερο από τα 15 λεπτά εάν το ζευγάρι επιθυμεί να συλλάβει, και ιδιαίτερα εάν υπάρχει ευαισθησία στις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Για την πρόληψη τους είναι απαραίτητη η κατανάλωση αρκετού νερού καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μετά το σεξ , η ούρηση πριν και μετά την επαφή, η αποφυγή του μπάνιου σε μπανιέρα και η προτίμηση των ντους, η αποφυγή των κολπικών πλύσεων και η σωστή πρακτική σκουπίσματος με φορά προς τα πίσω. 

Καλό είναι επίσης να επιλέγονται και από τους δύο συντρόφους βαμβακερά εσώρουχα και να διατηρείται η γενετήσια περιοχή καθαρή και στενή ώστε να αποφεύγονται οι μυκητιάσεις. Η πρόληψη των λοιμώξεων είναι σημαντική τόσο για τη σύλληψη όσο και για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης. 

Πηγή: andrologia.gr 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 16:09



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα