1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Η Τουρκία έχει λυμένο το ζωνάρι της για καυγά, γυρεύει το επεισόδιο

Με τους κουτσαβάκηδες που πάντα είχαν λυμένο το ζωνάρι τους για φασαρία, παρομοίασε  την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο καθηγητής και βουλευτής ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Επι-κοινωνία».

«Στα τέλη του 19 αιώνα», είπε, «υπήρχαν στην Αθήνα οι λεγόμενοι κουτσαβάκηδες, μικροκακοποιοί, οι οποίοι ήταν έτοιμοι για κάθε φασαρία. Στη μέση τους είχαν ένα ζωνάρι που όταν ήθελαν να κάνουν φασαρία το λύνανε και το άπλωναν καταμεσής του δρόμου. Αν κάποιος πήγαινε να περάσει πάνω από το ζωνάρι του, ήταν αιτία για καυγά. Από εκεί βγήκε η έκφραση έχει λυμένο το ζωνάρι του για καυγά. Εκείνο που βλέπω», συνέχισε, «αυτή την στιγμή είναι μια Τουρκία που έχει λυμένο το ζωνάρι της για καυγά, δηλαδή γυρεύει τη φασαρία, γυρεύει το επεισόδιο».

»Στο ποινικό δίκαιο, υπάρχει ο ενδεχόμενος ποινικός δόλος. Τι κάνει η Τουρκία; Αφενός με την συμπεριφορά της, δείχνει ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο αλλά αφετέρου με την συμπεριφορά της αυτή μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο. Και οδηγεί την κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση» είπε.

Σχολιάζοντας την «τουρκική παρενόχληση» κατά την επιχείρηση διάσωσης στη Χάλκη, ο κ. Συρίγος, είπε ότι «ήταν ένα πολύ επικίνδυνο επεισόδιο ειδικά όταν προσπάθησαν με χρήση λέιζερ να τυφλώσουν ελικόπτερο super puma. Φανταστείτε να υπήρχε πτώση ελικοπτέρου από τουρκική κίνηση. Οι Τούρκοι όπως αντιλαμβάνομαι κάνουν ένα βηματάκι πριν το επεισόδιο. Προκαλούν λέγοντας εμείς είμαστε εδώ. Πάτα εσύ την σκανδάλη. Κάνουν ότι μπορούν για να παρενοχλήσουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν πυρά.»

Απαντώντας σε ερώτηση για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, ο κ. Συρίγος, επεσήμανε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και η αντίληψή μου είναι ότι η Κυβέρνηση κινείται με τη λογική να αποκλιμακώσει η Τουρκία την ένταση με κάποιο τρόπο».

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα