1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η πιο vegan σοκολατένια τάρτα που έχετε δοκιμάσει από τον Γιώργο Τσούλη


Μια πολύ εύκολη συνταγή που θα τη φτιάξουμε σήμερα με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο φουντούκι στη γέμιση. 2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με μακαντέμια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

145 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

55 γρ. maple syrup

40 γρ. καρύδα, τριμμένη

25 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο

Για τη γέμιση:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας

160 ml γάλα καρύδας

½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:

150 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

40 γρ. καρύδα, τριμμένη και καβουρδισμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το maple syrup, την καρύδα, το λάδι καρύδας και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.

2. Έπειτα, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25εκ., την στρώνουμε με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω της την παραπάνω ζύμη που κάναμε δημιουργώντας τοιχώματα γύρω-γύρω.

3. Κατόπιν, ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος.

4. Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, το γάλα καρύδας, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

5. Ύστερα, αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και μεταφέρουμε την τελευταία στο ψυγείο για 2 ώρες.

6.Τέλος, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, τη στολίζουμε με την τριμμένη καρύδα, τα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε τη διατροφική αξία ανά μερίδα εδώ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα