1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η πιο εύκολη τάρτα με φράουλες που έχετε φτιάξει ποτέ!


Τα αγαπημένα μας επιδόρπια για τα μεγάλα οικογενειακά γεύματα μπορούν να ετοιμαστούν μέσα σε λίγα λεπτά, δεν απαιτούν συστατικά που είναι δύσκολο να βρεθούν και είναι άκρως εντυπωσιακά στην εμφάνιση! Αυτό συμβαίνει με την τάρτα φράουλας που θα σας δείξουμε σήμερα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι φράουλες, ένα φύλλο κατεψυγμένης ζύμης, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη για να ετοιμάσετε το πιο νόστιμο γλυκό της άνοιξης. Η ζύμη μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο. Θα χρειαστεί να την ξεπαγώσετε νωρίτερα, αλλά πρέπει να την κρατήσετε δροσερή ώστε να μπορείτε εύκολα να τη χρησιμοποιήσετε.

Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τη στρώσετε σε αντικολλητικό χαρτί, να απλώσετε όμορφα τις φράουλες, να πασπαλίσετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και να την ψήσετε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Στο τέλος γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με μια κούπα σπιτική σαντιγί.

Υλικά

1 φύλλο κατεψυγμένης ζύμης

1 1/2 φλιτζάνι φράουλες, σε κομμάτια

2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

βούτυρο για να αλείψετε το ταψί

ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο. Απλώστε προσεκτικά τις φράουλες πάνω στη ζύμη, αφήνοντας μερικά εκατοστά κενό στις άκρες. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Όσο η τάρτα ψήνεται, χτυπήστε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το δεύτερο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι η σαντιγί να ομογενοποιηθεί. Βγάλτε την τάρτα από τον φούρνο και γαρνίρετε με την άχνη όσο είναι ακόμα ζεστή.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα