1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για πένες με πέστο ντομάτας


Τα ζυμαρικά είναι μια πρώτη ύλη που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας δώσει λύση στο αιώνιο ερώτημα «Τι να μαγειρέψω σήμερα;», αφού συνδυάζεται με πλήθος υλικών δίνοντας κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα. Οι πένες με πέστο ντομάτας είναι μια γρήγορη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε το βράδυ, για να μην καταλήξετε στη λύση του έτοιμου φαγητού.

Υλικά

Για τις πένες:

500 γρ. πένες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τη σάλτσα πέστο:

6 κλωνάρια βασιλικό

2 σκελίδες σκόρδο

65 γρ. τυρί τριμμένο

80 γρ. σάλτσα ντομάτας

100 ml ελαιόλαδο

25 γρ. κουκουνάρι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε περίπου 4 λίτρα νερό μαζί με λίγο χοντρό αλάτι. Όταν βράσει το νερό, ρίχνετε τα ζυµαρικά για 9-10 λεπτά και ύστερα τα σουρώνετε καλά. Παράλληλα, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζετε τον βασιλικό και το σκόρδο σε ένα γουδί και τα λιώνετε ώσπου να γίνουν πουρές. Καβουρδίζετε τα κουκουνάρια στο φούρνο για 3 λεπτά στους 200°C και τα θρυµµατίζετε στο γουδί. Ανακατεύετε τον πουρέ βασιλικού και σκόρδου με το κουκουνάρι και το τριµµένο τυρί και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο ώσπου να οµογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια, βάζετε τη σάλτσα ντοµάτας και ανακατεύετε πολύ καλά. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε στο multi, ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά του πέστο. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια. Μόλις μαραθούν, προσθέτετε τα ζυµαρικά και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε απαλά, ώσπου να ζεσταθούν. Σερβίρετε, προσθέτοντας από πάνω το τριµµένο τυρί και μερικά φύλλα βασιλικού.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό: Τσιπς κολοκυθιού στο φούρνο με σως γιαουρτιού

Καλοκαιρινή και απόλυτα δροσιστική σαλάτα με κριθαράκι και μπρόκολο


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα