1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Η οικειότητα με σύντροφο που αναρρώνει από τον covid 19



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021, 22:53

Πολλά έχουν γραφεί αναφορικά με την ασφάλεια της σεξουαλικής δραστηριότητας και της οικειότητας μεταξύ των συντρόφων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τι συμβαίνει όμως εάν ένας από τους δύο συντρόφους αναρρώνει από τον ιό και μάλιστα σε περίπτωση που το ζευγάρι συμβιώνει; 

Κατά την περίοδο της ανάρρωσης θα πρέπει οι δυο σύντροφοι να τηρούν αποστάσεις το οποίο βέβαια σημαίνει ότι δεν πρέπει να μοιράζονται ούτε το ίδιο κρεβάτι και να αποφεύγουν κάθε οικειότητα μέχρι:

  • Να περάσουν τουλάχιστον 7 ημέρες από την υποχώρηση των συμπτωμάτων της νόσου και τη γενικότερη βελτίωση του ασθενή.
  • Να περάσουν τουλάχιστον 72 ώρες χωρίς πυρετό και χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών. 

Υπάρχει ωστόσο και μια μελέτη που υποστηρίζει ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέχρι και 14 ημέρες μετά την ανάρρωση του ασθενή και για αυτό πολλοί συστήνουν την αποφυγή κάθε επαφής για 14 ημέρες μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το άτομο που αναρρώνει θα πρέπει να παραμείνει απομονωμένο σε ένα δωμάτιο, να περιορίζεται η χρήση κοινοχρήστων χώρων, να απολυμαίνονται οι επιφάνειες που έχουν χρησιμοποιηθεί και να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες τα κλινοσκεπάσματα.

Τα καλά  νέα είναι ότι τα στοιχεία από την Κίνα δείχνουν μειωμένη μετάδοση του ιού εντός των νοικοκυριών όταν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Αυτά εν ολίγοις είναι  η απομόνωση του ατόμου που αναρρώνει, ο καθαρισμός των επιφανειών και το συχνό πλύσιμο των χεριών  από όλα τα μέλη. 

www.andrologia.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021, 22:53



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα